Ez a config elbír egy ASUS GTX 970-et?
Alaplap: M5A78L-M LX3
Processzor: FX6100 OC 3.9GHz
Ram: 2x4Gb
Tápegység: 600W
Milyen táp?
Egy erősebb cpu t biztosan meghálálna.
Hát elbírni elbírja, csak nem fullHD Ultra lenne a jó bállítás, mert az lesz nálad, mint nálam.
Egy HD7970-es kártyám van, és olyan szinten van a mostani procim ereje felett, hogy 1600x1200ba már csak medium beállításra vagyok képes, mert nem hajtja meg rendesen.
Baj biztos nem lenne.
Ha majd i5-re cseréled az FX-et, akkor nagyon nagy különbséget fogsz érezni a kettő között.
HD7770-et, és egyéb ilyen erejű VGA-t nem éri meg CF ill. SLI-be kötni.
Sőt, a CF-nek meg az SLI-nek "csak" hátránya van.
Dupla kártyás rendszer meg csak nagyon nextgenultra komoly PC-be éri meg.
Inkább vegyél egy GTX970-et, és utánna gyűjts egy i5-re.
Legalábbis ez az én meglátásom.
80 Wattot eszik ez a kártya (7770).
Tehát ha CF-el számolunk, akkor olyan lesz a növekedés mindennel, hogy a fogyasztás 160 Watt lesz, míg a teljesítmény 100%-ról max 130%-ra emelkedik.
A másik hátrány, hogy csak több monitor ami meghálálja a CF-et, valamint a játékok 99,9%-a nem szereti a CrossFire kialakítást, ezáltal lehet hogy továbbra 160 Wattot fog enni, a két kártya, de csak az "egyik" fog dolgozni a képalkotáson.
Valamint egy HD7770 (vagy akár kettő is) "kevés" még egy i5 3570-hez is, nem hogy egy 4. generációs i5-höz.
Ez most ugyan az mint az én esetemben, hogy most akkor mit is vegyek, mert jön karácsony, és nem tudtam még mindig 100%-ra eldönteni, hogy milyen alaplap+proci párost vegyek az én HD7970-es kártyámhoz, de ez más téma.
Azt javaslom neked, hogy nézz körül hogy neten, hogy milyen árak vannak, és hogy első körnek mit szeretnél, utánna pedig nézz erősebb dolgokat, ugyan olyan árban.<-> itt arra célzok, hogy egy pl a procinál is, a 3. generációban az i5 3340 ami 3,1GHz 4 magon, drágább mint a nála erősebb i5 4440 ami ugyan ezt tudja, és 2000-el olcsóbb, így máris azt a 2000-es különbözetet belefektetheted egy jobb alaplapba, vagy VGA-ba, vagy RAM-ba (bár RAM az már rendben van nálad).
Igen, mint mondtam, nem érné meg. Megvárom a januárt és majd akkor vásárolok, majd akkora lemennek az árak biztos! Mellékesen RAM-om is elég gyenge de majd szépen lassan sorjában!
Köszönöm szépen a segítséget és a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!