Mien az ideláis hőmérséklet a gépnek, processzornak? Nemtudok eligazodni.
Nemrég vettem egy új procit: AMD Athlon 64 X2 6000+.
Azt vettem észre hogy elég fura a hőmérséklete az Everestben.Valaki eltudna engem igazíttani.Rakok egy képet ami mutatja a gépem hőmérsékleteit : [link]
Valamint az egyik hőmérsékletnél a CPU-nál állandóan 25 fok van....ez miért van?csak a magok számítanak vagycsak a sima CPU hőmérséklet????
Állítsd be a menüpontok között:
fájl --> beállítások -- > hardverfigyelés --> érzékelő ikonok résznél, h az óra mellett mutassa a z aktuális hőfokokat.
(cpu-t magonként nem kell, csak magát a processzort)
Amit mutattál az sztem nem a valós értéket mutatja, csak amikor elindítottad a programot, azt. Ritkábban frissül úgy látszik.
Ha meg az óra mellett is folyamatosan 25-öt fog mutatni, akkor rossz a processzor hőmérsékelt-érzékelője. Ez ritka hiba, de van ilyen.
Úgy látszik, ott valami egészen mást érzékel. Ilyenkor a "megfelelőnek tűnő" értéket kell kiválasztani, az pedig a magonkénti.
Ami pedig elég magas, 90 fokra nem kellene felmennie. Takarítést, újrapasztázást ajánlok.
Játék után pár másodperc alatt lemehet 50-60-ra, az nem mérvadó. Inkább terhelés közben kellene nézni, tetszőleges Cpu Stresser programmal.
[link] Itt azt írja, max operating temperature 62°. Nem értem miért nem kapcsol le, lehet hogy a szenzor meghibásodása miatt.
Ha a max temp körül működteted, akkor csak idő kérdése hogy mennyi idő alatt ég el. (No nem rögtön füstöl, csak néha hibázik, 1-2 kékhalál, majd nem kapcsol be.) Ez akár perceken belül bekövetkezhet, de lehet hogy hónapokig is elkínlódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!