Régebbi hardveren szeretnék win 7-et használni! Elég erős lenne hozzá a gép (dualcore proci,2 GB memória), viszont nincs hivatalos win7-es alaplapi driver (asus p5kc). Most ilyenkor mi van? Felmegy majd az op. Rendszer? Tudod netezni? Játszani?
a win7 biztosan felmegy rá, kis szerencsével talán némi drivert is társit a hardverekhez.
amikhez nem, azt az eszközkezelőben megmutatja egy sárga felkiáltójellel.
Windows vistás driver van hozzá, azt sztem bekajálja a win7-is. A dualcore proci az okés.
A 2gb ram kissé soványka, mert a win 7 alapból 1gb körül eszik. Win 7 szépen futna rajta, netezés filmnézés menne vele, de a játékok mellé érdemes lenne venned még bele ramot lehetőleg pont ugyan olyat, amilyen a mostani 2gb-os.
Elvégre sok régebbi játéknak már legalább 4gb ram a gépigénye, a mai modern játékoknak pedig 6-8gb is lehet.
Megpróbálhatsz egy driver-kereső programot lefuttatni, majdnem biztos hogy talál használható drivereket.
Pl. Advanced Driver Updater.
A Windows RAM használata függ attól is, hogy mennyi RAM van a gépben.
2 GB-tal én 1-2 évig lazán használtam a Windows 7-et (Professionalt) laptopon.
A lényeg, hogy ehhez mindenképpen 32 bitest telepíts, az kevesebbet foglal. Ha valamikor lesz 4 GB RAMod, akkor majd érdemes lesz elgondolkodni a 64 bitesben (bár szerintem 4-nél még szinte mindegy).
Ha nem találsz Win7-hez való drivert, akkor nézz Vistához valót, ahogy fentebb is ajánlották. Azok sokszor jók hozzá. (Ugyanis a Windows 7 kb. egy javított Vista.)
Játék:
Attól függ, mivel akarsz játszani és hogyan.
Én gagyi integrált intel VGA-val is elég sokat játszottam a már említett laptopomon.
Plusz ez természetesen nagyon függ a videokártyádtól is.
"A Windows RAM használata függ attól is, hogy mennyi RAM van a gépben."
Ez természetes. De egyik windows verzió sem fog csodát tenni. Ha kevés a ram, akkor a pagefileba pakol. ennyi. Amitől pedig nagyon lassú lesz.
Használni lehet persze, én 1,5GB rammal használtam évekig. Sőt, a maga korában még videót is vágtam rajta, de ettől még lassú volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!