XFX TS Series 550W Bronze tápegység hatásfoka?
"80 Plusz-os hatásfok azt jelenti, hogy minimum 440W-ot képes leadni?"
NEM!
Az azt jelenti,hogy 20%-os veszteséget generál a tápegység.
Tehát ha a konnektorba dugott teljesítménymérő 100W-t mutat,akkor a gép valós fogyasztása 80W,a többi 20W pedig hulladékhő.
A TS 550W Bronze egyébként 85%-os hatásfokkal dolgozik,és 540W-t tud a 12V-os ágra irányítani.
Parasztosan szokták itt ezt "ennyit tud leadni" kifejezéssel leírni.
#2 +1
Igaz a parasztos kifejezés nem tudom, hogy miért parasztos. 12V ágon akkora teljesítményt képes leadni...sztem ez korrekt megfogalmazás. :)
A kérdezőnek:
Az 550W a maximális teljesítményt jelenti az összes ágon. Jó esetben ezt a táp hosszú távon képes nyújtani vagy akár pár százalékkel többet is. A második válaszoló nem hiába emelte ki a 12V ágat, mert ez a legfontosabb, hiszen innen táplálkozik a két fő fogyasztó a CPU és a VGA. A hatásfok leginkább azt mutatja meg, hogy a tápegység mennyivel vesz fel nagyobb teljesítményt a konnektorból, mint amennyit az alkatrészek igényelnek. Ez a többlet a veszteség és az egységben hővé alakul. A jó hatásfok nem rossz dolog, de nem ez az elsődlegesen figyelembe veendő tulajdonság egy tápegységnél...
TS3 Gold vàltozatal 13W ot sporolnál "csak"
Gép: ~250W hálozatból: ~275W
" 12V ágon akkora teljesítményt képes leadni...sztem ez korrekt megfogalmazás. :) "
Több mint tökéletes,csak sajnos a 12V ág rész hiányozni szokott a mondatból :)
A Gold nem csak azért jobb,mert spórol néhány Wattot,hanem mert kevesebb hő keletkezik,így kisebb az alkatrészek ilyen jellegű igénybevétele,továbbá a kisebb hőtermeléshez kisebb hűtés is kell,így halkabb is lesz a táp.
A jobb plecsni sose hátrány,ha nem megy más hardver kárára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!