Akkor most hogy is működnek ezek a monitor felbontások?
Hamarosan megtapasztalom, de egyszerűen nem hagy nyugodni egy téma. A monitor felbontásairól van szó, főként játék alatt.
A kérdés: Hogy néz ki egy 1024x768-as felbontás, egy 21.5 -ös 16:9-es HD monitoron? Ugyanúgy mint egy 17 colos CRT-n? (játékról van szó inkább)
És egy ehhez kapcsolódó téma, ez fontosabb. Vannak, akik azt írják, hogy ha egy CRT monitoron (jelen esetben egy 17 colos crt) az 1024x768-as felbontásban teszem azt, 30 FPS-t kapunk, akkor a 21.5ös 16:9-es HD Monitoron még több FPS is lehet, mert a monitorhoz képest ez a felbontás kevésbé terheli videókártyát. De vannak akik azt állítják, hogy ugyanaz marad... Azaz mindkét monitoron az 1024-es felbontás 30 FPS-t produkál. Akkor most melyik az igazság?
Ugyanakkora felbontás mellett ugyanannyi fps lesz, mindegy hogy CRT vagy LCD.
Viszont ha az új LCD-t nem a natív felbontáson használod, csúnyább lesz a kép, homályosabb, pixelesebb.
Olyan felbontáson használd, mait bír a monitor, ha igazán jó képet akarsz.
Jesus..
"Vannak, akik azt írják, hogy ha egy CRT monitoron (jelen esetben egy 17 colos crt) az 1024x768-as felbontásban teszem azt, 30 FPS-t kapunk, akkor a 21.5ös 16:9-es HD Monitoron még több FPS is lehet, mert a monitorhoz képest ez a felbontás kevésbé terheli videókártyát."
Ilyenek hogy bírnak életben maradni egyáltalán ezen a bolygón? :o
Vannak akik azt mondják, h nyugodtan kifeküdhetsz a sínekre, mert ha jön is a vonat, majd lefékez, szóval nem fog elütni semmiképpen sem.. <-- az idézetnek kábé ennyi értelme van.
mi ez a FPS huszárkondás mikor még én kezdtem gamerkodni
annak örültem hogy jééé mozog a fü
Igen volt martfü meg tépet FÜ
Aztán meg csak flesheltem
Kedves kérdező!
Nem is rád gondoltam amikor írtam a fentieket. :)
Egyszerűen nem hiszem el, h ilyet le mer írni valaki, és nem b×sszák ki a fórumról.
Na, a konfigod többi része miből áll?
Milyen monitor?
Mekkora lesz a felbontása?
Lehetőleg a natív felbontásán használd, akkor nem lesz a képe csúnya.
Windowsban meg kapcsold be a Clyre Type szövegmegjelenítést.
XP alatt már nem tudom hol volt, Win7 az alapértelmezetten be van kapcsolva, bár azt nem tudom, h h a crt monitort használunk, akkor is bekapcsolja e alapból.
Vezérlőpult\Megjelenés és személyes beállítások\Képernyő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!