Kijelző kalibrálás?
Sziasztok!
Segítségeteket kérném . Vettem kb másfél hete egy laptopot. a típusa Asus X555L. A problámám az, hogy akárhogy próbálkozok a kijelző beállításával nem jön össze semmi. Gyári beállítása egyáltalán nem jó. Színek sem az igaziak, de lényegében a nagyobb gond a fényerő-kontraszt hatás. Kerestem kalibráló programokat a neten, de nem találtam semmi jót. A windows 8.1 ben lévő alap kalibrálás nagyon rosz nem beszélve arról hogy a melette lévő Intel HD graphicsban ha állítok hiába alkalmazom , nem történik semmi változás. (Ugyanigy a windows-osban). Film nézés illetve játék élmény nagyon rosz. Fakóak a színek is minden olyan sötét. Nem vagyok otthol a kalibrálásba. Amióta gépen van soha nem volt szükségem erre , mindig a hagyományos CRT monitort használtam, de tökéletesen működött. Kommenteket előre is köszönöm!
Jocó fiam, kenhetsz rá vajat, lemoshatod, szűrőzheted, de kutyagumiból nem lehet csodát művelni. A fényerőt és a kontrasztot tudod állítani, de ne várj csodát. Profi kalibráltatásra nem érdemes elvinni, abból a TN paneles szörnyűségből még egy szaki se nagyon tudna sokkal élethűbb színeket kicsiholni.
Ez kb. olyan kérdés, mintha vettél volna egy Trabantot és most azt várnád, hogy adjunk tanácsokat arra, hogy kend el a szomszéd Ferraris gyerek száját gyorsulásban.
Notebookchecken jól lehúzták ennek a gépnek a kijelzőjét:
(Pedig már kalibrálva van a kijelzője.)
Kedves kérdező!
A notebookheckes linken írnak róla, h kategóriájának legsz×rabb kijelzője van a gépben. HP ennyi pénzért valamivel világosabb kijelzőt rak a készülékeibe, ami ebben az Asusban van, az inkább csak sötétben használható.
Sajnos ez van.
Hiába kalibrája az Asus "extraként" a kijelzőt, ha az annyira semmire se való.
Egyébként apróhirdetésekben szoktak kalibrálást hirdetni (Hardverapro), de ahogy előttem írták, ebből nagyon többet nem lehet kihozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!