Hogyan tudom beállítani a biosban az elsődleges videókártyát?
van a gépben egy integrált intel hd 4000 és egy ati hd 7670M.
és azt szeretném ha az ati kártya lenne a primary.
hogyan tudom ezt beállítani a biosban?
egy dell inspirion a laptop.
az alaplapot nem tudom az everest szerint ismeretlen.
win 7 ultimate
azt vettem észre ha az eszközkezelőben letiltom az integráltat akkor a másik ati sem működik hibát ír ki a drivere indulás helyett.
ha viszont engedélyezem majd restart akkor utána mindkettő működik.
szóval mindkettő vagy egyik sem.
kicsit belekavarodtam :D El kellene olvasni az alaplapi leírást (kézikönyv).
Tiltsd le az intelt.
indítsd újra a gépet.
Töröld az ATI-t (telepít/töröl és az eszközkezelőben eltávolítás)
Telepítsd fel a DELL oldaláról letöltöttet.
indítsd újra a gépet (intel még mindig tiltva).
Biosban az intel speed step -et letilthatod, misc -en nem tudom mi van. Jobbat nem tudok, ha ezek után sem működik akkor a Windows rendszerben kellene keresni a megjelenítésnél, hogy ki lehet -e választani a videokártyát, vagy ha jól tudom jobbklikkel is ki lehet (ez nem biztos). Energiagazdálkodás-ban (futtatásba: powercfg.cpl)is nézz körül és "power save" -re állítsd az intel-t, az ati-t "high performance" -re. nincs előttem win7 -így neked kell megkeresni, vagy valaki majd elmondja.
beállítottam hogy az intel power savinges legyen az ati pedig high performance de ettől még mindig az intel a primary és ha tiltom nem megy az ati sem.
am win 7 van a gépen, esetleg win 8al nem lenne könnyebb ez az egész?
hátha ott pl lehet tiltani vagy választani ,hogy x játék melyiket használja csak.
utánnnéztem kicsit a laptopodnak. Biosban kell keresni a megoldást:
"Kapcsolja be a számítógépet, és amikor az F2 Setup F12 Boot Options jelenik meg a jobb alsó sarokban, nyomja meg az F12.
Amikor a Boot Device Menu jelenik meg, a nyílbillentyűkkel válassza ki a BIOS Setup opciót.
A BIOS Setup Utility, menjen a boot fülre, és tiltsa le a Secure boot ellenőrzési lehetőséget.
Ezután lépjen le a Boot Mode opciót és kapcsolja be a rendszerindítási módot az UEFI a Legacy. Az F10 megnyomásával mentse a változtatásokat.
Miután a számítógép újraindult, nyomja meg az F12, hogy ki a Boot Menu újra és az "Egyéb lehetőségek" képet kell látnunk "perifériás Device Setting (OPROM Setting)".
Használja a nyilakat, hogy válasszon perifériás eszközbeállításainál, majd végezze el a approptiate változások BIOS letiltani az alaplapi VGA és lehetővé teszi a PCIe grafikus kártya. Az F10 megnyomásával mentse a változtatásokat.
Hagyja, hogy a számítógép újraindítását és a teszt Az Ön grapics kártya már működőképes.
Miután meggyőződött, indítsa újra a számítógépet, majd menjen vissza a BIOS és kapcsolja be a rendszerindítási módot vissza UEFI biztonságos rendszerindítás engedélyezése."
Win 8 alapból uefit használja így annál valószinü működik egyből, de lehet bios frissítés kell neki (kibővített opciók). Esetleg jumperelés az alaplapon, ezt nem tudhatom ezért írtam a laptop kézikönyvét...
írd ide a pontos konfiguráciot, típust (Aida64)
átállítottam legacy-ról UEFI-re de utána nem tudott bebootolni csak annyit írt ki ,hogy:
checing media (fail)
"perifériás Device Setting (OPROM Setting)".
eddig eljutottam be is léptem a menüjébe de utána:
"Használja a nyilakat, hogy válasszon perifériás eszközbeállításainál, majd végezze el a approptiate változások BIOS letiltani az alaplapi VGA és lehetővé teszi a PCIe grafikus kártya."
hát nekem nem igazán ez volt ott csak lehetett választani ,hogy uefi on, vagy uefi off.
Küldenél egy képet az eszközkezelöröl ? nyitott vga val
Mert valami nem stim
uefi elvileg. viszont az alaplapit valahogy le kellene tiltani ezért kellene a bios verzió, hogy esetleges frisítésével ezt kivitelezni lehessen.
checing media (fail)
ez egyértelmüen eszközhiba. Biztos hogy jól működik a videokártya?
Esetleg jó a boot -sorrend?
Boot Mode Setting -ben a Legacy Boot és Secure boot -ot kapcsold be. boot sorrend megfelelő legyen, a hálózati.
Integrált hálózatot is tiltsd le NIC -lehet az okozza a hibaüzenetet, hogy nem várja meg a kapcsolatot. Sajnos innen már csak találgatok.
képekkel nem sokra megyek, készits riportot (szöveges) és másold ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!