Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek ez igaz, van alapja?

Szerintetek ez igaz, van alapja?

Figyelt kérdés

Laptopszaki facebookos oldalán találtam, és én is hasonló helyzetben vagyok, csak nekem picit többet bír az aksi a notimban... tehát:

Egy érdekes kérdést kaptunk a tegnapi napon, és így válaszolunk, mert ez Neked is hasznos lehet, ha van laptopod.

====================================================

“Árthatok valamit a notebooknak ha már alig bír ki 5 percet az aksija, de úgy használom hogy folyton áramról közben az aksi benne van?”

====================================================

Az esetek többségében ez nem okoz problémát. De ez gyártótól és típustól is függ, hogy megpróbálja e tölteni a rossz akkumulátort még a gép. Az esetek többségében nem tölti, és nincs probléma. De előfordul olyan is, hogy megpróbálja tölteni az akkumulátort - normál eljárás szerint maximum töltőkapacitással - mivel azt érzekeli, hogy teljesen le van merülve az akkumulátor.

De... mivel rossz az akku, így nem tudja egyáltalán feltölteni. Ezért egyfolytában újra, meg újra 100%-al tölt. Ez tönkreteheti a gépben lévő tápcsatlakozót, illetve a töltőt is. Vagy, ha mondjuk az akkumulátor cella zárlatos, az is tud hasonló gondokat okozni. Láttunk ilyen problémát a szervizünkben már többször is.

Végeredményben, tehát: Nem javasoljuk a rossz, vagy nagy mértékben elhasználódott (5-10 perces) akkumulátor használatát a laptopokban, érdemes inkább kivenni, abból semmi probléma nem lehet.

2014. nov. 28. 20:49
 1/3 anonim ***** válasza:
inkább vedd ki szeeintem is.
2014. nov. 28. 21:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Csak az a gáz hogy ha véletlen kirántódik a töltő a notiból akkor kampec, egyből leáll, így meg még kb 15-20 percet kibír...:/
2014. nov. 28. 21:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem benne hagyhatod. Nem tudom mi alapján mondja azt a laptop, hogy egy akku feltöltődött vagy sem. Tegyük fel az akkufeszültség alapján. A teljesen feltöltött, ám gyenge akkunak terhelés nélkül az akkufeszültsége valahol a normál tartományon belül kellene legyen, azaz a töltő úgy érzékeli, feltöltődött, nem tölti tovább. Terhelésre viszont nagyot esik a feszültség, ezáltal nem, vagy csak jóval rövidebb képes ellátni a feladatát. Amint visszatér az áram, megszűnik az akku terhelése, helyreáll a feszültség, az akkuba visszatöltésre kerül a hiányzó kapacitás és minden megy tovább. Ha ez máshogy működne, mindennaposak lennének a felrobbant egy laptopakksi hírek. Szerintem elég sok laptop működik néhány perces akkuval, mégsem mindennaposak a laptopakksi ölt hírek.

Másik kérdés, hogy szerintem a töltőelektronika nem hülye, agyon van biztosítva, nyilván felismeri, hogy kukaérett az akku és nem kezdi el tölteni mindazzal, ami a kábelen átfér.

2014. nov. 28. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!