Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet elosztani a netet?

Hogy lehet elosztani a netet?

Figyelt kérdés
A házban gyenge a wifi és ahol szeretném használni ott nincs is,de az a baj hogy nem tudom van-e olyan elosztó ami ott elossza a lan jelet ahol bejön a házba kétfelé úgy hogy a régi wifi ruter is használható lehessen és tudjak még egy routert használni. Valami ílyen kellene: [link]

2014. nov. 28. 19:37
 1/7 T/Z ***** válasza:

Ha jól értem, egy kábelen jön befelé a net, és ez megy a "régi wifis routerbe"

A régi wifis routerből kell egy kábellel elveztni a netet továb oda, ahol használni akarod.

Ott rákötsz egy másik wifis routert, és már lesz is neted.

A másik megoldás, h wi-fi jel erősítőt használsz, de szerintem az első megoldás hatékonyabb, és olcsóbb is.

2014. nov. 28. 19:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem a régi routerbe akarok még egy routert kötni hanem ahol bejön a házba a net ott van egy ilyen [link] kinézetű csatlakozó régen ebbe először egy elosztó segítségével vezetékes telefon volt és net de már nem használjuk a vezetékest és most csak a net van bedugva de most ott szeretném elosztani a netet hogy a régi kábelen is menjen a net és menjen az új routerhez is jel.
2014. nov. 28. 20:49
 3/7 T/Z ***** válasza:
Ezt értem, de erre azért nem is reagáltam, mert ez nem így működik. Ott nem tudod csak úgy "kettéosztani" a netet. Az a kis kettéosztó ugyanis nem ad külön ip-t a kétfelé osztott netnek, míg egy router minden egyes további leágazást külön megcímez.
2014. nov. 29. 01:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor lehet hogy úgy lesz hogy ahol bejön a net oda rakom az új routert és az új routerbe beledugom a régi router kábeljét és akkor lesz a régi routerbe is net? Ez így megoldható?
2014. nov. 29. 12:00
 5/7 T/Z ***** válasza:

Igen, ez így szokott működni.

Csak ugye sokszor bejövő kábel olyan helyen ér véget a lakásban, h mittudom én, lakás egyik végében levő szoba túlsó sarka lent a földön, és oda teszik a wifi routert, és onnét már a jel a lakás közéspő helységeibe se ér el, nemhogy a lakás túlsó végébe.

Szóval az a jó, h a bejövő netkábel minél tovább beér a lakás közepébe, és oda teszik a wifis routert, és onnét aztán el lehet a lakásba a netet kábellel is osztani mindehová, il. a wifi is képes lesugározni nagyjából az egész lakást.

2014. nov. 29. 12:24
 6/7 A kérdező kommentje:
És milyen routert vegyek ami wifis és továbbítani is tudja a netet és lehetőleg a legolcsóbb?Köszönöm a segítséget.
2014. nov. 29. 13:24
 7/7 A kérdező kommentje:
És ha veszek egy TP-LINK TL-WA750RE 150Mbps jelerősítőt és az mennyire erősítené fel a jelet nekem úgy 25-30m-re kellene erősítenije egy olyan jelet ami a most meglévő TP-LINK TL-WN721N wifi stick-em 5/3 csík van vagyis (jó) jelet mutat.
2014. nov. 29. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!