Melyik a "legjobb" i5 processzor?
(Gamer és több célra való) PC konfigot raknék össze.
Először CPU-t szeretnék választani, mindenképpen az i5 sorozatból. Lehetőleg a "Legjobbat". Bár tökéletes nincs semmiből :) Főleg nem hardver...
Visszatérve a tárgyra, melyik lenne ideális választás:
i5-4440
i5-4460
i5-4690
i5-4690K (- én ezt néztem ki)
i5-4670
i5-4670K
INDOKOLD is a választást légyszíves ha már válaszolsz, ne csak "tippmixülj" egyet.
+ A max 65 ezer a keret procira.
Köszi a gyors választ!
Későbbiekben előfordulhat h. felhúzom a procit, szóval "K"-sban gondolkodom főként.
De ha jobban jövök ki egy nem tuningolhatóval akkor lehet az lesz.
Szerintem az a +5-8-10 ezret megéri a tuningolhatóság.
Szerintem sem éri meg, mert mire egy i5 4460 nem lesz elég addigra már a 4690k sem fog hasítani, maximum valamivel jobb lesz.
Inkább csapd a vga-hoz a pénzt, amit a procin megspórolsz.
kérdés mit takar a "több célra való"
játékra nem kell 4460-nál jobb. renderelésnél viszont egy dual xeon-t is lazán ki lehet hajtani, tehát a keret által megengedett legjobbat javaslom
Megéri, mivel kitolja az életciklusát évekkel.
pl egy i7-920 tuning-gal még mai is van olan jó mint egy normál i5
Egy Penryn alapú c2q/Xeon tuniggal simán felér mai 2 modulos AMD-kkel és Intel Core i3-akkal.
#6 +1
Én is 920-at hajtok. És bár nem mondom azt, hogy egyes feladatokkal ne tudnám leterhelni, de a tuning ad annyi szabadságot amennyi még pár évig elég. Pedig nem tegnap vettem...
Bizonyos esetekben pedig nincs az a teljesítmény, amit ne lehetne kihasználni: https://www.youtube.com/watch?v=GWiZP__0ZNM
:)
Több célra: minimális videóvágás, max havi 2-3 - Sony Vegas, full hd tévézés, Unity, Fifa15 + újabb játékok - van ahol a gépigény nem kicsi (Assassin's Creed Unity: 3,4 Ghz, 8 giga ram) amit a procinak lazán kellene h. bírja.
Adobe progik, Visual Studio.
Az általad írt összes i5 megfelelő a céljaidra.
Egy húzott 4690k egyszerűen gyorsabban végzi el ugyanazt, mit egy 4460, ami több órás művelteknél nagyon sokat számíthat.
Mivel a játékokat 4 magra optimalizálják és egy ideig nem is kell nekik több tényleges mag, így az i5 több mint elég még akár 3 évig is.
i7 meg feleslegesen sok ilyen téren. A "Nekem i7 van." pénzemberekkel meg nem kell foglalkozni.
Minek veszel Ferrarit, ha közúton úgy is 90-el szabad menni? Mert jól néz ki? Nincs értelme. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!