Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Létezik, hogy egy laptopnak...

Létezik, hogy egy laptopnak nem lehet kivenni az akkumulátorát?

Figyelt kérdés
2014. nov. 27. 19:02
 1/6 Lajtai László ***** válasza:
Létezik. Sok új laptop van, aminek csak a szerviz tudja cserélni a akkuját.
2014. nov. 27. 19:04
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem. Ma jött egy új gép, és meglepődtem, hogy benne voltaz akksi, és nem találtam semmi helyet, ahol ki tudnám szedni. Hát nem baj, ha tönkkre megy, beküldjük.
2014. nov. 27. 19:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Az Apple termékek például hagyományosan ilyenek, de elsőnek igaza van, manapság néhány más gyártó is beépíti az aksit, főleg ultrabook-okban.
2014. nov. 27. 19:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Ez egy Asus X553-MA. Tehát egy elég alső kategóriás gép.
2014. nov. 27. 19:08
 5/6 Lajtai László ***** válasza:
Ez azért van mert egyre vékonyabbak a laptopok. És így tudjál megoldani hogy ne csökkenjen a cellák száma. Vagy épp tovább bírja az akku.
2014. nov. 27. 19:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia.

Fő szempont szerintem a gyártási költségek lefaragása. Hiszen olcsóbb előállítani egy notebook alsó burkolatot úgy hogy nem kell külön helyet kialakítani benne az akku cellának, nem kell strapabíró érintkezőket beépíteni, és nem kell az akkunak masszív borítást kapnia. Így egyszerűen be lehet építeni az akku-cellékat úgy ahogy a kínai gyár kifosta a gyártósorról, sima kétoldalas ragasztóval hozzányomják valamihez hogy ne lötyögjön. és a csatlakozó is lehet fityfiritty-törékeny, hisz nem fogja a felhasználó napi szinten ki be szerelni. Egyébként a mai notebookokon már a billentyűzetet sem csavarral rögzítik hanem sima kétoldalas ragasztóval (számtalanszor tapasztaltam) és azt biza azt sem könnyű kiszerelni...

2014. nov. 28. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!