Milyen laptopot ajánlotok nekem leginkább internetezésre?
Annyi a választék, hogy azt sem tudom már milyet kéne venni. A legfontosabb, hogy internetezésre kellene, de most ne arra gondoljatok, hogy nekem jó akkor egy gagyi is. Minél erősebb a gép, annál gyorsabb rajta az internet. Persze van egy hardveres határ, amitől felfelé már nem igazán lehet észrevenni az internet gyorsulását.
Főbb jellemzők, amikben már biztos vagyok:
Kijelző mérete 15.6"
Kijelző felbontása 1366 x 768
Ár: 100-150ezer forint között
Processzorból Intel i3 vagy i5 azt nem tudom még.
Az a helyzet, hogy most egy asztali számítógépem van, Dual-core 2.5 Ghz-es és tudom, hogy laptopba ilyen paraméterekben ez a hardver lassabb lenne. Ezért ettől jobbat akarok venni.
Azt még elfelejtettem leírni, hogy érintőképernyős notebook-ot nem szeretnék, ja és szerintem a DVD meghajtó és hülyeség lenne bele, mert úgy sem használnám. Az SSD vinyó az jó lenne, csak azt vettem észre, hogy ha gyárilag van benne, az megnyomja az árát. Egyébként még olyanon is gondolkodom, ami SSD és nincs benne mozgó alkatrész (hűtőventilátor sem, csak az olyan notebook-ok elég gyengék..
Core i3, i5 mi a különbség?
Magok száma: Core i3-as procik 2 magos, a Corei5-ösök pedig majdnem mindegyike 4 magos (Core i5-3470T, 2 magos)
Szálak száma: Core i3 modellek 4 szálon dolgoznak, míg a Core i4-esek mindegyike 8 szálon.
Gyorsítótár: Core i3-asok 3 MB gyorsítótárral rendelkeznek, míg a Core i5 processzorok 6 MB-al.
Ezeknek tudatában inkább i5-öt választanék.
Net-re egy mosatni (SB/IB/Haswell/4 magos Bay Trail alapú) Pentium is bőven elég.
Mobil processzorok:
Pentium N**** 4 mag, 4 szál
Penitum (9**,2***,3***) 2 mag 2 szál nincs turbo
i3 2 mag 4 szál nincs turbo
i5 2 mag 4 szál, van turbo
i7 2 vagy 4 mag 4/8 szál, van turbo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!