Egy integrált vga-val lehetne 15-20GB-os fullHD filmeket nézni? Kifejtené valaki?
Nekem a laptopomba integrált i5 3230 hd 4000 el simán viszi a bd-full hd 3d 5.1 es filmeket.
ram: 8gb ddr3 1600 Mhz dual channel
Na mit gondolsz mennyit kell számolnia a videokártyának egy film nézése esetén?
Egy olyan film esetében aminél egy Blu ray lemezen van az összes adat?
Esetleg a lejátszóprogram és a kodek nem véletlenül processzort (CPU-t) dolgoztat?
Esetleg az olcsó régi HD3xxx - HD4xxx sorozatú videokártyák tudják tehermentesíteni a processzort (ha az esetleg nem birkózna meg a feladattal mert mondjuk egy régi egymagos 1500 MHz-es procid van)
Ha megvannak a válaszok akkor rájössz, hogy egy 50.000 Ft-os kártya 3D játék alatti mozgás számolásához kell (tudod mikor az egereddel/billentyűzeteddel mozgatod magát a képet, haladsz, futsz , forogsz egy olyan világban ahol befolyásolhatod mit akarsz látni folyamatos képként ,és ezt a kártyának ki kell számolnia)
illetve miért elég egy régi pár éves HD3450 es videokártya 2D filmnézésre, ahol megy egy cselekmény, befolyásolni nem tudod, ergo a kártyának nem kell számolnia, hanem a telepített/beépített kodeknek kell számolgatni...:)
remélem érthető a válasz
a film nem játék...
a játék nem film...
:)
Akkor bocs. Csak abból indultam ki hogy sokan szidják az integráltat hogy semmire se elég. De nekem mégis mindenre jó.
Nem hiszem. Hogy azon menne.
Csak abból indulok ki hogy a régi 512 mb ramos 2,5 ghz-s es 1 magos gép. kb 12 éves dedikált vga val youtube on 720 P ben szaggat.
3. ez/ ezek jónak számítanak?
xxxx: Grafikus chip sebessége 1033 MHz
Grafikus memória sebessége 5000 MHz
xxxx:Grafikus chip sebessége 1000 MHz
Grafikus memória sebessége 1800 MHz
"Csak abból indulok ki hogy a régi 512 mb ramos 2,5 ghz-s es 1 magos gép. kb 12 éves dedikált vga val youtube on 720 P ben szaggat."
és próbáltál már nem a Youtube-ról Flash lejátszóval élő net kapcsolattal 720p filmet nézni, hanem a gép merevlemezéről egy BS player-el vagy VLC media player-el ?
Érdemes lenne kipróbálni :) Rá fogsz jönni mi a szűk keresztmetszet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!