AMD FX-6300 vs. Intel i5 4690K?
Szerintem se cseréld.
Jó eséllyel az FX6300 is elég a 280 alá, lehet hogy nem is vennél észre változást, vagy csak kicsit, ezért nem érdemes annyit költeni arra az i5-re, az FX-ből meg alig jönne vissza pénzed ha eladnád, mivel újonnan is 25-26K.
Az mind szép és jó, hogy 4690K, de olyan alaplapod is van, amivel ki bírod használni azt a K-s oldalát?
Amúgy meg most tényleg meg van-e ez az FX vagy sem, mert ha se alaplap+proci, akkor inkább i5.
Ja és azt ne felejtse el senki se, hogy egy FX6300 alá egy 18K lap kell, plusz egy hűtő, mert nem hiszem hogy turbinát akarsz hallgatni a gép mellett, ami megint 8K.
Tehát az FX ára: ~51K~ szép magyar forint.
Ennyiből, akkor inkább egy "alapot" kellene összeállítani Intel oldalról, és utána feltuningolni.
Én is úgy vagyok vele, hogy vennék egy 4690K+Z97-G43-as lapot, de inkább veszek egy G3258-at egy Z97M Anniversary alappal, és két mag ide vagy oda, de még BF4-et is úgy viszi hogy csak pisloghatsz.
Itt egy i7 4790K-val mérik össze "tudását egy GTX750Ti társaságában https://www.youtube.com/watch?v=lUlS5Q7tEJI
A mostani cuccaiddal az fx6300-at fel tudod húzni (6x)4,3GHz körülre.
Így a legtöbb játéknál elég lesz.
Többi olvasnivaló: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!