GTX 980 vagy R9 290 (x, tri-x stb) jobb játékra, illetve ezen belül, mivel több gyártó van, melyik éri meg jobban?
Hello!
Nézegettem gépet, de nem tudom, melyik érné meg jobban, mivel annyira nem értek hozzá. + van 1 rakat gyártó fajta is ezekhez, és hallottam, van amelyik jobban melegszik, vagy nem éri meg, ezért kérnék segítséget.
Játékra és film szerkesztésre, renderelésre kéne.
lap:
ASUS Sabertooth X79
proc:
Intel Core i7-4820K 3.7GHz LGA2011
16gb ram
Ilyen erős géphez ilyen "gyenge" kártya?!
Mire akarod használni a gépet?
A GTX980 erősebb (és értelemszerűen sokkal drágább is) mint egy R9 290X, az AMD kártyája nagyjából a GTX970 szintjén van.
Én a közelmúltban egy R9 290X-et vettem, de a jobb fogyasztás, illetve a hűtés miatt az Asus Strix DirectCU II OC GTX970-et ajánlanám ennek ellenére, nagyjából egy szintet hoznak.
A GTX970 110 ezer körül kapható, a GTX980 180 ezer körül. Biztos, hogy nem GTX970-et akartál írni?
R9 290X-el szemben inkább GTX970, az AMD iránti személyes elfogultságomtól függetlenül.
Annyit hozzátennék még az előző hozzászólók javára, hogy valóban egy ilyen erős gép mellé inkább a GTX980 volna jobb, ha a pénzt nem sajnálod.
Mire használod a gépet, játékon kívül?
Már egy 970-es társaságában is minden mai játékot el kéne bírnia max grafikai beállítások mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!