Szeretnék összerakni egy profi számítógépet. Hol
érdemes szétnézni? Esetleg ötletek?
Figyelt kérdés
Nem egy gamer pc érdekel hanem egy szörnyeteg. kb 128Gb Ram, 2 vagy több processzor, ssd( 500gb van egyáltalán ?)hasonló finomságok. Vannak olyan boltok ahol segítenek egy ilyet össze rakni?
ilyen nagyöszegnél biztosan hisz 5miliót is elszorhatsz ha akarsz és akor 50ezret száni pluszba semiség...
2014. nov. 14. 09:42
3/11 Közveszélyes Kontár válasza:
Mire használod? Munkagép? Nagyjából milyen programok?
2014. nov. 14. 09:44
4/11 Közveszélyes Kontár válasza:
ePallos dìsznek értelmetlen lene ha nem használod ki ugyse egyszerüb ha valami "katonai" laptopot/tabletet veszel
2014. nov. 14. 09:48
5/11 anonim válasza:
Figyelembe véve, hogy mondjuk egy 85000-es alaplap (asus rampage) is csak 32 gigabyte-ig kezeli a memóriákat, mindenféleképp ipari felhasználású területre kell orientálódnod a kérdéssel, a nagyker/kisker üzletek itt nem játszanak.
Ráadásul mint írták, ez több milliós költség, így egyedi árajánlatot kell kérned. Hogy egy alaplap kezel e 2 processzort, azt nem tudom. Maximum talán ha normál pc-ket kötnek össze, a bivaly kutatószámítógépeket is így szokták létrehozni.
Ilyen proci kell neked "minimum" ez 768GB ramot tud kezelni már csak egy jó lapka kel amiben ...
2014. nov. 14. 10:19
8/11 Közveszélyes Kontár válasza:
Amibe 24 ram slot van mert a legnagyobb modul 32GB
Persze ha megelégszel csekély 128GB al az a TE BAJOD! :D
2014. nov. 14. 10:23
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igen a munkámhoz kellene, vannak kifejezetten ilyen gépek amik brutális teljesítménnyel bírnak, a 128 gb azért írtam mert 16,24,32,64,128 a sorrend de ami már azt tudja kezelni a 128gb-oz tudja a felsoroltakat is. Én ugy saccoltam hogy kb. 2 millió Ft kell hozzá. Az ssd a gyorsasága miatt fontos. Nekem nagy számítási kapacitásra lenne szükségem a rendereléshez.
2014. nov. 14. 14:02
10/11 anonim válasza:
Ha két processzorral megelégszel kijöhet 2 millióból.
Létezik ennél bonyolultabb rendszer, de az már nem tömeggyártási termék.
Különben a videokártyával számoltál? Az se lesz egy 15 ezer forintos költség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!