Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen számítógépet, milyen...

Milyen számítógépet, milyen alkatrészeket ajánlotok?

Figyelt kérdés
Most egy elég béna gépem van, minecraft 1.7-et már nem viszi(csak hogy lássátok milyen rossz). Szeretnék egy új gépet egyben mert úgy elvilleg(legalábbis nekem azt mondták) olcsóbb, de ha ez nem így van, akkor darabonként is jó.Amit szeretnék vele játszani:Unturned, Minecraft, FIFA12, GTA San Andreas, MTA, Team Fortress2, és COD MW3 (aminél lehet grafikát választani nem fontos max-on vinnie).Úgy szeretném, hogy még sok játékfrissítésig jó legyen, és a legolcsóbb megoldásoknak örülnék.A segítségeteket előre is Köszönöm!

2014. nov. 8. 21:03
1 2
 11/17 papagenou ***** válasza:

szeretem az ilyen hozzászólásokat... az a gép a maga idején jó kis gép volt, nem kell ipari hulladékozni mindent..

*sóhaj* szóval az egy régi gép, nem éri meg. de mindjárt keresek pár dolgot, ami megérheti.

2014. nov. 9. 08:10
 12/17 papagenou ***** válasza:
a hdd gondolom még ATA csatlakozós, ha ilyen régi a ram is... hm
2014. nov. 9. 08:13
 13/17 papagenou ***** válasza:

számoljunk hát procit, alaplapot, ramot, hdd-t. a macron táp külföldi fórum szerint nem túl rossz, egyenlőre megteszi egy kis fogyasztású konfighoz.

no:

1

AMD A6-5400k apu

Asrock FM2A58+ BTC alaplap

Corsair 2x2GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M2A1600C9 memória

Seagate 320GB 8MB SATA2 ST320LM001 notebook merevlemez

összesen 54300ft újonnan, háztólházig cseregaranciával, pick-pack pontra. Ezért a pénzért van egy viszonylag erős 2magos procid, egy integrált videokártyával amivel MW3at gond nélkül játszhatsz a 2x2GB 1600Mhzes ramokkal. Az alaplapon 4db DDR3 foglalat van - ezért drágább kicsit az egész, de így könnyebb lesz bővíteni, nem kell majd kidobni ezeket a ramokat - s alapvetően egy jó lap, de olyan árakról van szó jelenleg, hogy plusz 1000ért, már jobbat is kapsz Asrock FM2A88M Extreme4+ néven, amelynek jobb a chipkészlete s jobban elboldogul majd az erősebb procikkal is. És végül a merevlemez, mely bár nem játékokra van kitalálva(alacsony fordulatszám), de egy 320as, új hdd és bárhova berakhatod, mert kicsi. Ugye notikban szokott lenni ilyen, azokon is lehet játszani, 1-2fps-t veszítesz, egy kis plusz pénz itt is dob a teljesítményen. VAGY mész hardverapróra és keresel 3-5ezerért egy használt 3,5hdd. Megtenném, de nekem most nem akar betölteni az oldal.

aztán.

2

Intel G1620 processzor

Asrock H61M-VG4 alaplap

Corsair 4GB DDR3 1600MHZ CMV4GX3M1A1600C11 memória

MSI GT720 1GB DDR5 N720-1GD5HLP videokártya

+fenti hdd.

Így némileg gyengébb a processzor és az alaplap is fapadosabb - pl usb bővítés hiánya, csak 2 DDR foglalat - de valamivel erősebb a gpu szekció, a 720assal egész szépen lehet játszani alacsony felbontáson.

nos, én most ezeket láttam jónak, mindkét konfignak va előnye és hátránya a másikhoz képest, és persze ha megjavul, menj fel hardverapro.hu oldalra. a merevlemez árából lehet veszel egy másik lemezt, meg egy biztosan megbízható, használt tápot - csak ne gagyit; seasonic, chieftech, fsp ami szóba jöhet a kínálatból - legutóbbi emlékeim szerint.

2014. nov. 9. 09:05
 14/17 papagenou ***** válasza:
azt elfelejtettem hozzátenni, hogy árban a második 1000rel drágább alaphangon.
2014. nov. 9. 09:19
 15/17 papagenou ***** válasza:

kiegészítés:

ez a videókártya erősebb, mint a 720as.

Sapphire R7 240 1GB DDR3 11216-11-20G noha, csak ddr3 ram van rajta, de minden másban jobb s 700ftal olcsóbb - min árkülömbség.

2014. nov. 9. 09:28
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2014. nov. 9. 12:14
 17/17 papagenou ***** válasza:
szívesen. az árak most a pcx.hu oldalon aktuálisak.
2014. nov. 9. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!