Milyen számítógépet, milyen alkatrészeket ajánlotok?
szeretem az ilyen hozzászólásokat... az a gép a maga idején jó kis gép volt, nem kell ipari hulladékozni mindent..
*sóhaj* szóval az egy régi gép, nem éri meg. de mindjárt keresek pár dolgot, ami megérheti.
számoljunk hát procit, alaplapot, ramot, hdd-t. a macron táp külföldi fórum szerint nem túl rossz, egyenlőre megteszi egy kis fogyasztású konfighoz.
no:
1
AMD A6-5400k apu
Asrock FM2A58+ BTC alaplap
Corsair 2x2GB DDR3 1600MHz CMZ4GX3M2A1600C9 memória
Seagate 320GB 8MB SATA2 ST320LM001 notebook merevlemez
összesen 54300ft újonnan, háztólházig cseregaranciával, pick-pack pontra. Ezért a pénzért van egy viszonylag erős 2magos procid, egy integrált videokártyával amivel MW3at gond nélkül játszhatsz a 2x2GB 1600Mhzes ramokkal. Az alaplapon 4db DDR3 foglalat van - ezért drágább kicsit az egész, de így könnyebb lesz bővíteni, nem kell majd kidobni ezeket a ramokat - s alapvetően egy jó lap, de olyan árakról van szó jelenleg, hogy plusz 1000ért, már jobbat is kapsz Asrock FM2A88M Extreme4+ néven, amelynek jobb a chipkészlete s jobban elboldogul majd az erősebb procikkal is. És végül a merevlemez, mely bár nem játékokra van kitalálva(alacsony fordulatszám), de egy 320as, új hdd és bárhova berakhatod, mert kicsi. Ugye notikban szokott lenni ilyen, azokon is lehet játszani, 1-2fps-t veszítesz, egy kis plusz pénz itt is dob a teljesítményen. VAGY mész hardverapróra és keresel 3-5ezerért egy használt 3,5hdd. Megtenném, de nekem most nem akar betölteni az oldal.
aztán.
2
Intel G1620 processzor
Asrock H61M-VG4 alaplap
Corsair 4GB DDR3 1600MHZ CMV4GX3M1A1600C11 memória
MSI GT720 1GB DDR5 N720-1GD5HLP videokártya
+fenti hdd.
Így némileg gyengébb a processzor és az alaplap is fapadosabb - pl usb bővítés hiánya, csak 2 DDR foglalat - de valamivel erősebb a gpu szekció, a 720assal egész szépen lehet játszani alacsony felbontáson.
nos, én most ezeket láttam jónak, mindkét konfignak va előnye és hátránya a másikhoz képest, és persze ha megjavul, menj fel hardverapro.hu oldalra. a merevlemez árából lehet veszel egy másik lemezt, meg egy biztosan megbízható, használt tápot - csak ne gagyit; seasonic, chieftech, fsp ami szóba jöhet a kínálatból - legutóbbi emlékeim szerint.
kiegészítés:
ez a videókártya erősebb, mint a 720as.
Sapphire R7 240 1GB DDR3 11216-11-20G noha, csak ddr3 ram van rajta, de minden másban jobb s 700ftal olcsóbb - min árkülömbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!