Miért nem lehet ma megkapni olcsón egy 7 éves videókártya szintjét?
Van egy 2007-es kártya, amit vettem 2010-ben 15kért, most windows támogatási problémám van vele, gondoltam lecseréltem egy mostanira, úgyis hozzák ma már annak a fosnak a teljesítményét olcsón is, főleg az informatika nagyon gyorsan fejlődik....keresek gyorsban 5 ezerért egyet....aha, elvileg (hozzáértők szerint) 24 ezres hozza azt a szintet.
Ez most komoly? Egy színes kijelzős telefont anno adták vagy 60ért, most meg minden hulladékba olyan kijelző van 10 ezerért is. Miért nem lehet akkor videókártyában megkapni?
Azért mert ma már nem gyártják azokat a videókártyákat, régebben voltak csúcskategóriásak, de aki PC-be játszik, annak számolnia kell azzal, hogy 4 (NAGYON MAXIMUM 5) év múlva az egész gépe őskövület lesz.
Ez plusz arra is motivál, hogy vegyél már új alaplapot, új procit, új videókárytával, hogy pörögjön a gazdaság.
Ez működik is nyugaton, ahova be van rendezve, szegényebb országokban már nem feltétlen.
Ez van, ezt kell szeretni. A hozzáértőknek pedig sajnos igazuk van, egy geforce 9800-as szintet sokszor csak a 20 ezres kártyák tudnak behozni a maiak közül.
Jó, de nekem nem egy újan 50 ezres kártyát kell behoznia, hanem egy...szerintem 24 ezreset. 3 évvel megjelenés után vettem, akkor volt újan 15k. Ma meg nagy elvárás, hogy ezt megkapjam valamelyik mostanában gyártottól 5 ezerért?
Durva. Pénzlehúzás a csúcson.
Konkrét hardverek!?
Mert ha AGP -s foglalatba szeretnél rakni kártyát, ami most is jól megy, az tényleg 20 felet van.
Illetve ha új játékokkal akarsz játszani legalább low grafikán az is 20 felet van.
A VGA -k azért maradtak fent mert nem lett 20× -os fejlődés mint a telefonoknál.
Egy első színes telefonnál pár MHz -es chip szolgálta ki a rendszrt, ~1MB -os ROM -on.
Egy mai telefonba több magos 1~2GHz -es CPU -van, meg RAM -ban is ~1GB és ROM -ban is 0.5~1GB
Egy alkalmazás többet tud a mai telefonokon, mint a régiek teljes szoftvere.
Nem akarok jobbat. Ez a lényeg. Nekem kizárólag driver problémám van a mostanival.
amd hd3850 512mb, és nem agp-s. 15ért vettem újan, amikor már 2 éve megjelent. A vétel 5 évvel ezelőtt volt. Mennyi lehetett az új ára? 24k?
Ennek a kártyának a teljesítményét szeretném megvenni, de nvidiában, és win8.1 driver támogatással.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!