Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezeket a ventiket hova kotom...

Ezeket a ventiket hova kotom majd?

Figyelt kérdés

Fractal Design DEfine R4 hazhoz, ugye 2db ilyen venti van:

[link]

alaplapom:

[link]

A venti 3pines

De en ezen csak 4pines CHA_FAN csatlakozokat latok..vagy rakothetem a 3pinest a 4pinesre is??

2014. nov. 3. 23:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Rákötheted.

Ha 3 pines akkor fix fordulaton megy.

2014. nov. 3. 23:08
 2/6 A kérdező kommentje:
es amugy a CPU fan-ra, es a pwr_fan-ra is ralehet kotni?? Ha esetleg tobb ventit rakok 2-nel..Mert mashova mar nem tudom..Egyebkent mi a kulonbseg koztuk?
2014. nov. 3. 23:13
 3/6 anonim ***** válasza:
cpu fanra ne kösd, csak chassis fanra. 3 pinest rárakhatod a 4 pinesre, nekem is úgy van.
2014. nov. 3. 23:31
 4/6 anonim ***** válasza:

A rendszer bolondbiztos.

A konnektoron és a venti csatlakozóján is van egy kis műanyag biztosító lap, ami csak egyféleképpen engedi összekötni őket.

Simán használható a 3 pines venti a 4 pines csatlakozóval, csak nem lesz PWM szabályozásod.

[link]

2014. nov. 4. 08:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Kiegészítés:

Ha pedig feltétlenül tele akarod pakolni a gépet ventilátorokkal, mert egyébként túl csendes, akkor három lehetőséged van.

1. Veszel egy Y kábelt és közvetlenül az alaplaapra kötöd őket.

[link]

2. Veszel olyan adaptert, amivel közvetlenül a tápba kötheted a ventilátorokat [link]

3. veszel egy frontpanelt, amivel akár egyesével szabályozhatod a fordulatszámukat [link]

Értelemszerűen az utolsó a legdrágább megoldás

2014. nov. 4. 08:36
 6/6 A kérdező kommentje:

kossz utolso

Azert is csodalkoztam hogy valaki hogy tud 6-8 ventit berakni..mikor csak 3-4 csatlakozo van az alaplapon

2014. nov. 4. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!