Szamitogep ventilatornal mit jelentenek ezek?
pl: mi az hogy pwm?(azon kivul hogy 4tus csatlakozoja van)
Ja es ennel mi az a 2db kicsi kabel? mire kellenek? Azt hittem hogy az alaplapra kotom azt a hosszabb kabelt azt kesz..
es ide kell rakotni ugye?
Ja meg azt sem ertem hogy hogy tudom szabalyozni a fordulatszamot?? Vagy egyaltalan honnan tudom hogy szabalyozhato-e?? Ja es olvastam hogy van ilyen hogy kifele fujja a levegot, es befele szivja..na azt honnan tudom? vagy azt is lehet allitani?
"Ja es olvastam hogy van ilyen hogy kifele fujja a levegot, es befele szivja..na azt honnan tudom?"
Onnan, hogy melyik oldalanal csavarozod a hazhoz. :D
pwm=power management
BIOS-ból tudod szabályozni.
koszi az eddig valaszokat
akkor mar csak azt nem tudom, hogy a kepen lathato 2db kicsi csatlakozo az mire kell?
PWM=Pulse With Modulation
Az a két külön kábel egy-egy lassító ellenállás, ami különböző fokozatokban lassítják a ventilátor forgását. Az adatlapján/dobozán rajta vannak, hogy melyik mennyit lassít. Ahogy nézem ez a ventilátor típus amit linkeltél, az nem Pwm-es (4pin), hanem csak 3 pines. Ha a lapod tud feszültség alapú szabályzást, akkor tudod szabályozni. A lassító ellenállások is ezt csinálják; kisebb feszültséget engednek át.
Azt javaslom, hogy ne a CPU fan kivezetésre köstd, hanem valamelyik másikra és a BIOS-ba a ventiszabályzást Manual-ra állítsd, ha van olyan, mert Asrock lapom nem volt. Minden ventilátor keretére rá van rajzolva a forgás és a fújás iránya, azt keresd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!