Jó választás ez az SSD?
Szeretnék rendelni egy SSD-t a gépembe,olvasgattam az SSD-kről,hogy miért jók de annyira nem értek hozzá mint kellene,lenne pár egyszerű kérdésem ezzel kapcsolatban.
A választásom erre esett,mit gondoltok róla?(igazából több pénzt most nem nagyon szeretnék rászánni)
Lesz érzékelhető változás? Általában mik azok a folyamatok amiben észre lehet venni,hogy egy SSD is van a gépben? (boot,másolások...)
Ebben a konfigban fog rendesen működni,kompatibilis?
Processzor: AMD FX-6300 3.9GHz
Memória: Kingmax 2x4GB DDR3
Videókártya: Gigabyte GTX 660 2GB DDR5 192 bit
Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0
Merevlemez: Toshiba 500GB
Tápegység: Asus 65GA 650W
Köszönöm előre is a segítséget...
1. Túl kicsi, gyűjts egy 120/128 gb-osra.
60Gb-ot rendszerpartíció ki tudja nőni egy fél éven belül.
2./3. A lemezműveletek drámaian felgyorsulnak egy HDD-hze képest.
4, Igen
Az SSD általában a programok betöltésénél (ide értve az op. rendszert is) okoz drámai gyorsulást.
Egy 60 GB-os darab elvben elég egy rendszerpartíciónak, de ezek másként működnek mint a winchesterek. A kis méretű SSD bizonyos okokból lassabb és gyorsabban használódik el, mint a nagyobb - legalább 120 GB-os - társai.
A linkelt Kingston SSD talan pont az a Kingston modell, amelynel a Kingston az elso par gyors sorozat szallitasa utan olcsobb es lassabb alkatreszekre valtott, ennek nezz utana.
60gb tenyleg szukos lesz meg rendszerlemeznek is, inkabb szanj ra 18-20k-t es vegyel egy 120gb-s Intel vagy Samsungot!
Egy 60 Gb-os SSD az 55.8794 GB Windows szerint, mivek a Win GiB-ban számol.
Kb 20°%-i valóban szabadon kell hagyni az SSD-n.
Így a 60gb.os SSD-n neked 5gb effektív szabad helyed maradna, ami folyamatosan csökkenni fog.
Pl a Samsung már nem is forgalmaz 120gb-nál kisebb SSD-ket fogyasztói piacra.
Nekem egy 64gb-os Samsung-om van. 2 éve használom és semmi hibát nem tapasztaltam.
A változás nagyon szembetűnő, mikor a gép 10-12 sec alatt feláll és már netezhetsz is.
(Win 8.1 64 bit, nekem alapból 59.2 GB-ot lát a gép és a windows mappa 17.8 GB foglal el)
A HDD,pendrive stb. és SSD közötti másolás is elég gyors. És a programokat is gyorsabban indítja el a gép.
Szóval "laikusként" ennyit vettem észre.
A te gépedben is működni fog, és szerintem nyugodtan megveheted azt a kingston-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!