Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen passzív hűtésű tápok...

Milyen passzív hűtésű tápok vannak amik elbírnak egy középkategóriás gépet?

Figyelt kérdés
Egy athlon ii x4 750 meg egy hd 7770 vagy ehhez hasonló kártya üzemelne vele.
2014. nov. 2. 21:43
 1/4 Reiber Péter ***** válasza:

HA tényleg venti nélküli tápot akarsz, annyit kell költened, mint amiért más gépet vesz...

pl:

[link]

Az értelmét én nem látom ezeknek, a procin, és a vga-n is van ventillátor, a táp ventillátor a legnagyobb átmérőjű, laghalkabb, miközben a légszállitása legnagyobb

Ráadásul ez mozgatja a házban a levegőt, cseréli, hűt mindent

Ha passziv tápot rakok egy erősebb gépbe, az történik, hogy a táp heroinárban van és ugyan bírja, de forró az egész, és a videokártya illetve a proci venti bőg, hiszen a benti forró levegőt kavarja, az alaplapon a kondenzátorok, a winchester(ek) és minden más élettartama drasztikusan csökken

Ha meg olcsóbb passziv tápot vesz az ember, ott meg mindig a tűzzel játszik, szinte szószerint, a kínaiak röhögve kihagyják bármiből a ventit, ütnek még 2x annyi lukat, rátesznek egy "passziv" matricát és egy vastagabb árcimkét, és ennyi

Aztán tőlük ez passzív, hogy bírja vagy meddig, akkor leég, vagy kinyírja a gépet, vagy mit csinál, az már a csóró vevő baja lesz

Szóval nagyon trendy ez a passzivtáp téma, csak én nem értem

2014. nov. 2. 21:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi akkor lehet nem lesz passzív tápom viszont egy am2+-os foglalatra kéne egy passzív proci hűtő phenom x4-re
2014. nov. 2. 22:04
 3/4 Reiber Péter ***** válasza:

Evvel az a baj, milyen házba hogy férsz be ilyen passziv monstrumokkal, az csak ott derül ki helyben...

Ezek a hűtők sem olcsóak, de általában univerzálisak, különböző felfogató szettekkel árulják őket..pl:

[link]

2014. nov. 2. 23:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Ezek legtöbbjét rátehetem majd akkor FM2+ ra is?
2014. nov. 2. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!