Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen 775ös alaplapot ajánlan...

Milyen 775ös alaplapot ajánlanátok?

Figyelt kérdés
egy core2duo e7400as procim van. valami jó lapot szeretnék ami nem túl drága. mit ajánlotok? köszönöm előre is!
2014. nov. 2. 12:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát ez a 775 már nem éppen mai kategória, de egy efféle kétmagos proci netezésre, hétköznapi célra még elég egy néhány évig. A javaslatom: Használt lapok között nézz szét, utána pedig típusszám + rewiew guglizás, meg a gyártói oldal. A tesztek alapján el lehet dönteni hogy jóféle e, a gyártói honlap a driverek miatt kell.

Javaslom amúgy, hogy célozd meg a használt lapokban a felsőkategóriát (gamer cuccok), hiszen 5+ évesen az is olcsó kell legyen.

Tegyél mellé 4 giga Ramot (sebessége mindegy, ha spórolsz, használt is lehet, csak futtasd le a memtest86 CD-ről a tesztet, hibakeresésre, egy éjszakán keresztül.)

Ha tovább spórolsz, akkor a HDD is lehet használt (a biztonsági másolat alapból kötelező, nem csak a rossz vinyó okozhat adatvesztést.) Bónuszban: Nem sokan tudják hogy kell normálisan törölni az eladott HDD-iket, a múltkor adat-visszaállító szoftverrel találtam egy halom buli-zenét az egyiken :-) na meg egy halom személyes egyebet is, jól kinevettem az illetőt hogy mekkora lökött :-)

Egy dolgon NEM szabad spórolni: a tápegységen.Egy jó táp kiszolgálja a következő gépedet is. 80+ Gold, Seasonic, Enermax, FSP, meg amiket dícsérnek a többiek itt a fórumon. a wattok: Attól függ mit tervezel, de 500-600 watt szinte mindenre elég.

A gépház: azt nyugodtan nézhetsz használtan, aztán ha kopott, veszel festék-spray-t meg takarófóliát OBI-ban például, 2 ezerből újjávarázsolható.

2014. nov. 2. 13:16
 2/4 anonim ***** válasza:

bocs, "review" a jó helyesírás...

Ja, és ha legális akarsz lenni, tegyél rá Linux Mintet op. rendszernek, már nincs annyi driver-baj a linux alatt mint régen. Bónuszként az automatikus frissítés minden programot frissít, nem csak a rendszert magát, mint Win alatt.

2014. nov. 2. 13:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Semmilyet, már nem szabad ilyen régi platformra építkezni.
2014. nov. 2. 13:31
 4/4 A kérdező kommentje:
csak alaplapra van szükségem köszönöm :) 2db 775ös gamer latpot láttam mind2 ASUS(más típus) volt azt hiszem 22000ft/db áron HASZNÁLTAN azt hittem seggre ülök
2014. nov. 17. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!