Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van értelme 6 vagy 8 magos...

Van értelme 6 vagy 8 magos procit venni játékhoz?

Figyelt kérdés

Gépigények között lehet látni pár olyat, hogy 4 magos intel proci vagy 6 magos amd.

Tehát akkor hosszabb távra megéri 8 magos 4.0 GHz amd, mint 4 magos 4.0 GHz, mert elvileg kelleni fog a játékoknak.

2014. okt. 31. 15:19
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Nem én kezdtem el okoskodni...

"Miért pont amd ? Mert gyengébb :) . Hát te tudod ! Dobd ki a pénzt !"

Egyértelmű, hogy az Intel jobb, de annyival drágábban jönne ki...

i5 mellé másik alaplap kéne, de nem futnának jobban a játékok, mert a videókártya megakasztaná. Egy erősebb videókártya meg nem férne bele a keretbe.

Tehát az okoskodásom szerint csak többe kerülne, de nem mennék vele semmire.

2014. nov. 1. 11:14
 22/24 anonim ***** válasza:
Milyen lapod van?
2014. nov. 1. 12:33
 23/24 anonim ***** válasza:

Hosszú távra csak a 8 magosok érik meg, talán a 6-osok is.

Az marhaság, hogy sok év kell mire 8-magost használó programok lesznek. Egyrészt mert már most is van, másrészt mert már a játékengine-eknek készül a sok magot kihasználni tudó változata, és ha azok megjelennek, akkor onnantól kezdve egy csapásra az összes új játék használni fogja a sok magot.

Ennél még egy fokkal nagyobb marhaság, hogy a Bulldozer modul az valójában csak egy magnak felel meg. Tudom, hogy gyerekek akik ezt írják, úgyhogy inkább nem mondok semmit, csak azt, hogy ne arra hallgassatok, aki csak okoskodik, hanem arra, akinek adatai vannak, mért értékei, nem csak úgy a levegőbe beszél.

És hogy ne essek én is ugyanebbe a hibába, egy saját mérés eredményét leírom itt. 12 magos Opteron 63xx-en mértem 8 bájtos lebegőpontos számításokat. Egy AMD modul teljesítménye feladattól függően 1,7 - 2,03 teljesen különálló magnak felel meg, a tipikus érték mondjuk 1,9 mag. A lebegőpontos számításokra mondják ugye, hogy az a legproblémásabb a bulldozer architektúránál...

2014. nov. 1. 12:52
 24/24 anonim ***** válasza:
49%

Nem olvastam minden hozzászólást, de ha lap és proci kell semmilyen körülmények között ne vegyél FX-et. Játékra meg főleg.

"Jo de pont ez az 8320 + OC val sporolhatnál de ha csak alapon hagyod is elég kel legyen max turbozik mikor tud"

8320+OC= 8350. 8320+OC<8350+OC. A turbózás egy vicc, játszik a feszültséggel, amit nem biztos, hogy bír az alaplap vagy a táp. Én kikapcsoltam a turbót és manuálisan húztam 4GHz-ig fesz emelés nélkül és stabil.

2014. nov. 1. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!