Milyen számítógépet ajánlotok? (többi lent)
A HDD-vel kapcsolatosan leírták, hogy a pár száz forint differencia nem mindegy ha kétszer akkora tárhelyről van szó. Egy életközelibb példával. Ha mész a boltba venni tojást és van 10 db M-es méretű 349-ért, valamint 20 DB M-es 379-ért, megveszed a 20 darabost (sőt, az a polc már le is van rabolva :)) Nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő, de a több hely általánosságban mindig jobb (nem mindig ugyanazon részét dolgoztatod a lemeznek az író/olvasófejjel).
Az SSD-vel kapcsolatosan az én tapasztaltaim. A 120 gigás vinyót anno úgy osztottam ketté, hogy volt 30 giga a world of tanksnak, 20 giga windows alatt induló programoknak, és 70 giga a win 7-nek. Nos, a windows miután mindent felraktam, mindent lefrissítettem, amint az alaplapi drivereket és programok is beették magukat a C system könyvtárba, kb 25 gigásra hízott. Ezzel még ki voltam békélve, volt hely. Na és innen indult meg 2 év alatt az apadás. A végére már majdnem 50 gigás volt a foglalt hely mértéke a C meghajtón. (a download mappám hdd-re volt állítva, még mielőtt valaki beszólna :)) S amikor már kezd szűkös lenni a hely, akkor az más területekre is kihat a windows működésében.
Nem mondom, hogy egy 60 gigás ssd-n ne lehetne üzemeltetni, de az csak és kizárólag akkor ajánlott, ha nem az az embertípus vagy, aki folyton telepít és uninstallál. A windows önmagában megfér rajta. A legszükségesebb alaplapi kezelődriverek szintén. De az ssd-ből így nem tapasztalnál mást, csak hogy gyorsan indul a windows és gyorsabban is áll le.
Mivel minden más alkalmazásod helyszűke miatt hdd-n lenne, a gép sebessége a használat során érdemben nem módosulna a fenti kivételével.
Ennek fényében inkább a 120 giga mellett tedd le a voksodat, minimum 450-450 írás/olvasási sebesség felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!