Melyek a legmegbízhatóbb HDD gyártók?
Illetve a Seagate és vagy a Western Digital mennyire számít annak?
3,5"-os 2TB-os külső merevlemez vásárlás előtt állok és nem tudom hogy mely gyártók gyártanak megbízható eszközöket... Főleg csak adattárolásra használnám szóval 80-90%-ban ki lenne kapcsolva...
Nekem a WD bevált (egy 1 TB-os külső volt az első WD-m).
Seagate-ről itt jókat hallottam, majd egyszer talán kipróbálom. Bár mintha azt olvastam volna, hogy régen nem volt valami jó...
A samsung külső vinyóit sokan szidják. Nekem is van, utána olvastam...
Nem használom állandóan, de nincs vele gondom. Ha sokat használnám, lehet, hogy hamar előjönnének a bajai...
(Nekem egy pár éves G2 portable van asszem, 250 GB-os)
Amúgy bármilyen külső vinyó csak addig megbízható, amíg le nem ejted, meg nem ütöd. (Napi adathordozásra inkább vegyél pendrive-ot.)
Csatolófelületnek meg mindenképpen USB 3.0-t javaslok. (vagy ha nincs a gépeden, akkor egy Sata csatit át lehet alakítani adatpterrel eSata-ra.) Van olyan doboz, ami mind a kettő csatival rendelkezik.pl: [link]
Ott valószínűleg nem a port gyorsabb, hanem az az eszköz, amin 3.0-s csatlakozó van.
Általában nem használják ki a maximális (elérhető) sebességet, vagy rengeteg pénzt kérnek el érte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!