Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyek a legmegbízhatóbb HDD...

Melyek a legmegbízhatóbb HDD gyártók?

Figyelt kérdés

Illetve a Seagate és vagy a Western Digital mennyire számít annak?

3,5"-os 2TB-os külső merevlemez vásárlás előtt állok és nem tudom hogy mely gyártók gyártanak megbízható eszközöket... Főleg csak adattárolásra használnám szóval 80-90%-ban ki lenne kapcsolva...

2014. okt. 29. 15:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Mindkettő megbízható, külső egységből még az Adatát venném hozzá.
2014. okt. 29. 16:04
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem a WD bevált (egy 1 TB-os külső volt az első WD-m).

Seagate-ről itt jókat hallottam, majd egyszer talán kipróbálom. Bár mintha azt olvastam volna, hogy régen nem volt valami jó...

2014. okt. 29. 16:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Plusz egy tipp a Western Digital mellett! Nekem csak azok vannak ,4 db használtan vett 1 terás a gépemben, soha semmi gond nem volt egyikkel se, tökéletesek így 3 év használat után is.
2014. okt. 29. 21:05
 4/10 A kérdező kommentje:
És a Samsung? mármint külső merevlemben, asztali gépemben samsung hd 501lj van ami 500 gigás de 4 lassan 5 éves és 100%-on van mind a kondíció mind a teljesítménye
2014. okt. 29. 22:14
 5/10 anonim ***** válasza:

A samsung külső vinyóit sokan szidják. Nekem is van, utána olvastam...

Nem használom állandóan, de nincs vele gondom. Ha sokat használnám, lehet, hogy hamar előjönnének a bajai...

(Nekem egy pár éves G2 portable van asszem, 250 GB-os)

2014. okt. 30. 08:54
 6/10 A kérdező kommentje:
Seagate, Samsung és WD-t néztem de a samsungról és a wd-ről lemondtam mert lassabbak mint a Seagate a samsungnak kissebb a fordulatszáma és csak 8 megás a puffere, a wd-nél csak a puffer kissebb az 16 mega a seagate meg 7200-as és 32 megás puffere van
2014. okt. 30. 09:12
 7/10 anonim ***** válasza:

Amúgy bármilyen külső vinyó csak addig megbízható, amíg le nem ejted, meg nem ütöd. (Napi adathordozásra inkább vegyél pendrive-ot.)

Csatolófelületnek meg mindenképpen USB 3.0-t javaslok. (vagy ha nincs a gépeden, akkor egy Sata csatit át lehet alakítani adatpterrel eSata-ra.) Van olyan doboz, ami mind a kettő csatival rendelkezik.pl: [link]

2014. okt. 31. 11:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Igaz hogy egy gépünkön sincs USB3.0 de mindenképpen olyat akarok venni mert egyik hogy ami késik nem múlik, a másik meg azt vettem észre hogy sokkal gyorsabban másol az usb2.0-ás portom 3.0-ra mint 2.0-ra... amit nem értek hogy hogy de lényeg hogy gyorsabb vele...
2014. okt. 31. 12:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Ott valószínűleg nem a port gyorsabb, hanem az az eszköz, amin 3.0-s csatlakozó van.

Általában nem használják ki a maximális (elérhető) sebességet, vagy rengeteg pénzt kérnek el érte...

2014. okt. 31. 13:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Szóval akkor azért lassabb az usb2.0-ás eszközzel mert maga az eszköz lassabb mint aminek kellene neki lenni és nem a port a gépben?
2014. okt. 31. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!