120hz monitort csak akkor lehet kihasználni ha 120fps van minimum?
A logikát követve:
60hz monitort csak akkor lehet kihasználni ha 60fps van minimum?
Persze hogy nem!
Lehet, neked akár 120hz-es vagy 144hz-es monyitorod, akkor se fogsz annyit látni a b@#!* életbe, mert az emberi szem ha jól tudom, akkor 30 képkockát lát max (24 képkockánál kezd el mozogni a kép)
Amúgy meg mindegy, hogy mennyi FPS-ed(ha csak nem egy berögzött gamer vagy) van, a monitor, csak 120FPS-t tud levetíteni max, és mivel ilyen magas a frissítési frekvencia, így kevésbé rongálja a szemet.
"30 képkockát lát max (24 képkockánál kezd el mozogni a kép)"
Ez így nem igaz. :)
Filmek esetén a 24 képkocka folyékonynak tűnik, de játékoknál nem elég. 30 sem. Illetve a 30 határeset. Aki elhiteti megával, hogy nem lát többet az még nem ült le 60 FPS-sel játszani.
Jó igaz, CoD 1.1ben kísérletezgettem, és háááát beállítottam 24 FPSre a maxot, hát nagyon szaggatósnak látszódott, a 30 nem orvosolt sokat, csak épphogy valamennyit, de 60nál volt a legfolyékonyabb.
Bocsánat a téves infóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!