Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem ismeri fel a SD kártyát a...

Nem ismeri fel a SD kártyát a win7?

Figyelt kérdés
Van egy samsung ES25 ös fényképezőm, mivel nincs hozzá usb-kábelem ezért kártyaolvasóba tettem, de valamiért már nem ismeri fel, régebben működött.. mi lehet a baj, a win7 kiadja a hangot,mint amikor csatlakoztatsz valamit, de nem reagál semmi többet...:/ egy másik olvasónál meg formázni akarja a kártyát, de az azt jelentené hogy töröl mindent, mi lehet a gond ?

2014. okt. 28. 18:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Sérült a kártya. Nem szeretik ezek a sok huzigálást.
2014. okt. 28. 18:20
 2/8 A kérdező kommentje:
én is ettől tartok :/, akkor kéne egy usb a géphez
2014. okt. 28. 18:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha megakarod menteni róla a képeket, akkor linux alól próbáld, ott biztos nem akarja majd leformázni. Lemented a képeket, leformázod, és vélhetően jó lesz.
2014. okt. 28. 18:30
 4/8 A kérdező kommentje:
de érdekes a fényképezőn elmenti sőt meg is lehet nézni, szerintem egy usb kábel kell hozzá és megvagyok csak nem tudom hol lehet ilyet kapni
2014. okt. 28. 18:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Bármelyik informatikai üzletben, Media Marktban, nagyobb Tescokban, szinte bárhol.
2014. okt. 28. 18:49
 6/8 A kérdező kommentje:
tescoban nem találtam mert ez valami specko csatlakozó, kisebb mint a mini usb
2014. okt. 28. 19:42
 7/8 Reiber Péter ***** válasza:

Sajnos egy csomó fényképező saját USB kábelt használ, mert a videojel kimenet (tévére kötéshez) ugyanazon a csatlakozón van.

Ilyen kábelt nem nagyon kapni külön, a fényképező tartozéka, ha elvész kész a probléma.

Szaküzletben lehet, hogy tudnak a beszerzésben segíteni, de el fogsz hülni, olyan árat mondanak majd egy darab kábelre.

A fényképező azért látja a képeket, mert egy csomó mindennel nem foglalkozik, ami a win-nek egy meghajtón fontos, mert kell a filerendszer leírásához

Innentől két út van, felhajtassz valahol egy kábelt, ismerőstől kérsz, rossz gépet veszel amihez van kábel, akármi..

Vagy keresel valakit, aki biztosan tudja mit csinál, biztosan működő kártyaolvasója van, stb, és pl egy adatmentő programmal leszedi a kártyáról neked a képeket

Ha a kártyát leformázod a windowssal, akkor már kisebb az esély, hogy valaha is meglesznek a képek, úgyhogy azt semmiképp ne engedd, hogy formázza!

2014. okt. 28. 20:34
 8/8 A kérdező kommentje:
közben meglett a kábel és a képeket is leszedtem, viszont formázás után a kártya továbbra sem olvasható külön, de usbvel prímán működik a gép, köszi azért a segítséget :)
2014. okt. 29. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!