Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek megfelelő lesz...

Szerintetek megfelelő lesz így a számítógép szerelői állás hirdetésének a szövege?

Figyelt kérdés

Íme a szöveg:

[link]

2014. okt. 28. 13:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Legfontosabb hiányzik
2014. okt. 28. 13:43
 2/11 A kérdező kommentje:
Mi hiányzik?
2014. okt. 28. 14:02
 3/11 anonim ***** válasza:
A bérezés
2014. okt. 28. 14:04
 4/11 anonim ***** válasza:

(140-200 ezer Ft fizetés, szaktudáshoz, gyakorlathoz mérten

megvan de kevés

2014. okt. 28. 14:04
 5/11 anonim ***** válasza:
Én láttam benne már 14:02 előtt is. Bár irhattad volna, hogy nettó bagy bruttó... gondolom nettó, mert még úgy is elég kevés a felső összege is.
2014. okt. 28. 14:06
 6/11 pinkpancser ***** válasza:
Pesten 140-200 nem tünik túl csábítónak. Hasonló munkakört kevesebb elvárással ajánlottak már borsodban magasabb fizetésért.
2014. okt. 28. 14:15
 7/11 A kérdező kommentje:
Hmm.. Kicsit furcsállom, hogy keveslitek, anyám 2 diplomával dolgozik szakmájában 130 ezerért, testvérem pedig csoportvezető programozóként mérnökinformatikusi végzettséggel 180 ezerért... Szerintetek a 200 ezer ft is kevés egy számítógép szerelői állásra? Hát jó, nem vitatkozni akarok, én csak a szövegírásért felelek, de majd továbbítom az illetékesnek a véleményeteket...
2014. okt. 28. 14:26
 8/11 anonim ***** válasza:
Ezért megy ki minden normális szakember külföldre
2014. okt. 28. 14:33
 9/11 pinkpancser ***** válasza:

Nem feltétlenül. Említetted pl a BGA-t. Aki normálisan tud BGA-zni az már szerez magának cuccokat hozzá és máris többet keres.

A béren kívül nem sok szó esik az egyéb juttatásokról, így feltételezem más nem jár, tehát csak a fizetésre kell számítani. A szaktudás/gyakorlat pedig menet közben derül ki, így kezdésként 140, a többit pedig ki kell érdemelni.

Nem volt szó a munkaidőről, de a szervizeket ismerve a házhoz kiszállás "rugalmas"-t jelent (vagyis amíg meló van).

2014. okt. 28. 15:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Melyik városban keres programozóként 180-at? Ha Budapesten, akkor sztem sürgősen váltson, rengeteg állásajánlat van, és nettóban a 2x-esét simán megadják. Ha picit jobban is ért hozzá, akkor inkább 3x-osa lesz az összeg. A mi cégünk is keres C# programozókat jóval több pénzért, pedig egy köztudottan elég keveset fizető cégnél doglozom, amit pont ezért elég sok kollegám itt is hagyott az elmúlt 1 éven belül. Külföldön pedig a nettó 1M ft/hó fizu is teljesen normális ugyanilyen tudású embereknek. Az viszont tény, hogy más szakmában dolgozó többdiplomás emberek jóval kevesebbet keresnek.

Egyébként nekem nem úgy tünt, hogy egy sima számítógép szerelőt kerestek a leírás alapján. Windows rendszeridítás részeltes ismerete, registry részletes szerkezete (mért nem elég csak az, hogy regedittel tudod szerkeszteni, vannak ilyen meg olyan típusú értékek, mindek kell magának az adatbázisnak a szerkezete?), tudni kell az egész Windows Internals könyvet? Én írtam Windows drivert, de szívás volt. +AD és egyéb szerver szolgáltatások. Jó, persze az alap dolgok nem bonyolultak, de ha tényleg érteni kell hozzá, akkor olyan munakerőt nem fogtok találni ennyi pénzért. Pláne olyat, aki hasonló szinten ért Windowshoz és Linuxhoz is.

Sztem a szervizesek iylen szinten nem értenek a dolgokhoz. Legalábbis eddigi tapasztalataim szerint. Volt aki azt akarta nekem bemesélni, hogy telepítsem fel az össze legújabb drivert a gyártó honlapjáról, hátha megszünik az a bejelentett hiba, hogy ha nyitogatom a laptop kijelzőjét, akkor elkezdenek "csíkok mozogni". Ebből sztem a vak is látja, hogy ez vmi hw, érintkezési hiba.

2014. okt. 28. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!