Tudtok-e a neten olyan oldalakat ahol össze lehet hasonlítani régebbi CRT monitorokat is?
Konkrétan engem különben az érdekelne hogy mi lehet a különbség a Samsung Syncmaster 793 és a 795 között, meg arra hogy mi lehet egy DF és egy MB típusjelű között, stb.
Tudjátok, valami olyasmire gondoltam mint pl. ez [link] , csak persze monitoroknál fontos paraméterekkel.
DF = DynaFlat
MB = MagicBright
Régi CRT monitorokat nem érdemes vásárolni, egyrészt a látható képméret kisebb (17" helyett 16", vagyis majdnem egy 15,6"-os laptop képméretét látod), a másik a fogyasztás (ha legalább napi 4-5 órát használod, akkor 3 év alatt az áramszámlán visszahozza egy 19" LCD árának kétharmadát).
Tudom a fogyasztásbeli különbségeket de nekem akkor is CRT kell mert az LCD-ben rühellem hogy 5 centivel arrébb rakom a fejem és máris változik a kép.
Egyébként te tudod hogy mi a különbség a DynaFlat és a MagicBright között?
"LCD-ben rühellem hogy 5 centivel arrébb rakom a fejem és máris változik a kép. "
Milyen LCD-d van neked? :D
9 éves LCD monitorommal nincs ilyen probléma... Az újabbakkal meg főleg nem, gyakorlatilag 178 fokos a betekintési szögük...
"Milyen LCD-d van neked? :D "
Semmilyen sincsen, épp amiatt amit írtam.
A DynaFlat csak annyi, hogy lapított a képernyő, a MagicBright is DynaFlat, vagyis lapított, meg javítottak a fény- és színmegjelenítésen. Tartalmaz pár előre beállított színsémát is.
Milyen márkával/modellel szereztél rossz tapasztalatokat? Nem vagyok monitorszerelő, csak jópár monitort láttam a számítógép "buherálás" közben. Ilyen színskála vagy színegyensúly problémákat régi, első generációs vagy nagyon olcsó kategóriájú monitoroknál láttam, de csak elvétve.
Ha jól emlékszem Samsung volt és jó drága már csak azért is mert ismét ha jól emlékszem 24 colos volt mert hogy ez már ki tudja használni az 1080p-t is. 2012-ben vettem, mondom akkor haladjunk a korral, ha már úgyis lecseréltem a teljes konfigot. De képtelen voltam hozzászokni hogy a kontrasztarány mennyire függ a nézési szögtől (vízszintestől és függőlegestől is). Használtam egy hónapot majd szerencsére visszavették az üzletben. Azóta is inkább a CRT-t nyüstölöm, ennél holtbiztos hogy akárhonnan nézem mindenhonnan ugyanolyan fekete a fekete és ugyanolyan fehér a fehér.
Ja, és elvileg semmi baja nem volt, azt mondták hogy ezek ilyenek.
Utána olvastam a technológiának. Idézek egy cikkből: "A betekintési szög ehhez pedig nagymértékben hozzájárul, hiszen ennél a panelnél nincs színátfordulás, ha nem pont középen nézzük a képet." Na erről beszéltem, csak én nem tudtam így megfogalmazni.
Egyébként kösz a tippet, ha legközelebb TFT monitort veszek az akkor IPS paneles lesz. De csak azután hogy az utolsó CRT monitor is eltűnt a Föld színéről :-) Merthogy a kontraszt ezeknél is csökken, míg a CRT-nél az is változatlan, bármilyen is a betekintési szög.
Tehát a fentebb olvasható eredeti kérdésem továbbra is aktuális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!