Van egy új hűtőventillátorom "ARCTIC COOLING Freezer 13" viszont amikor bekapcsolom a gépet csak kb.10mp ig megy és leáll a gép!?
Csak a biost tudom behozni pár másodpercre viszont azt írja hogy "Primary IDE Master Not Detected" tehát a hdd-met nem találja!?
Próbáltam nyomni egy bios resetet viszont túl hamar kapcsol ki a gép. Mi lehet a gond?
Konfig:
CPU: AMD Athlon 6000+
Alaplap: Asus M2N68-AM
VGA: Geforce 9800Gt 512Mb
Táp: Chieftec 550W
Az eredeti amd hűtővel a bios reset után tökéletesen megy. Viszont az új hűtővel pedig nem.. Jó lenne ha működne a hűtő mert a proci 80 fokos.. és lassu a gép.
Nem nagyon látom az összefüggést a hűtés és a HDD probléma között.
A tápegységnek bírnia kell, itt nincs mese. És attól,hogy nem látja a merevlemezt még nem kellene 10 mp múlva kikapcsolnia. Nem lehet,hogy az új hűtőd nem illeszkedik pontosan és a hővédelem okán áll le?
Az új hűtőt is ugyanarra az alaplapi csatlakozóra dugtad, mint a régit? Felpörög erre az időre a hűtőd? vagy meg se moccan?
a hűtő illeszkedik a procira.
igen ugyan arra az alaplapi csatlakozóra dugtam. a ventillátor is pörög. nem tudom mi lehet a hiba.. :(
köszi hogy segítesz.
egyébként mikor bekapcsolom a gépet, 2 rövid sipszó van.
és AMI biosom van. de csak az új hűtővel sipol. a régivel nem.
De csak van 2 beep.(memória) CMOS reset volt már(lehetőség szerint jumperrel).
Tedd rá az új hűtőd és alaplapi CMOS reset.
Egyenlőre.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!