2db ram 4 foglalat?
Sziasztok!
Eddig 2 giga ddr2-es ramot használtam és elérkezettnek láttam az időt, hogy megduplázzam ezt. Az alaplapomban 4 ram foglalat van. Először egymás mellé raktam a két ramot( első két helyre), de így nem kapcsolt be. Utána a második ramot beleraktam a harmadik foglalatba és így már működik. Szerintetek nem lesz gond, hogy a ramok balról az első és a harmadik foglalatban vannak? Vagy ennek így kell lennie?
Az alaplap kézikönyvében pontos leírást találsz, hogy hogyan kell feltölteni a memória slotokat.
A kétcsatornás működésre képes alaplapokon egyébként leggyakrabban eltérő színnel jelölik a párban használatos memória síneket.
nem írtad le az alaplapod tipusát, hogy leellenőrizhessük, de általában a 4 memóriafoglalatos alaplapok foglalatait más -más színnel is jelölik a dual channel miatt.
Például:
1 kék, 2 fekete, 3 kék, 4 fekete
akikor 2 darab memória modult szerelsz be akkor a kézikönyv is írja hogy az azonos színűekbe tedd őket, tehát 1 kék és 3 kék, vagy 2 fekete és 4 fekete.
Ha 4-et teszel be akkor értelemszerűen az összeset elfoglalod, nincs értelme a színeken gondolkodni.
-alaplap kézikönyvet el kellene olvasni....
Köszönöm!
Igen két-két azonos színű van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!