Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A számítógép idővel egyre...

A számítógép idővel egyre lassabb lesz?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy pl 10 év elteltével már nem lesz olyan gyors mint újkorában, hiába telepítem újra a windowst? Milyen gyorsan romlik az állapota?

2014. okt. 24. 16:05
 1/6 A kérdező kommentje:
Az enyém most 10 éves.
2014. okt. 24. 16:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Idővel kopnak az alkatrészek, de annyira nem észrevehetően. Inkább csak elavult lesz és azért gondolsz lassúnak egy 10 éves gépet, mert egy mai gép sokal gyorsabb annál.
2014. okt. 24. 16:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, a számítógép teljesítménye csökken, mert a benne található hardverek elavulnak, a programok pedig az idő múlásával egyre erőforrásigényesek lesznek. Az én gépem most 7 éves, és nincs különösebb problémám vele, tökéletesen megfelel a mindennapokra.
2014. okt. 24. 16:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem.

Legfeljebb a HDD állapota romlik.

Többi alkatrésznél nincs ilyen.

2014. okt. 24. 16:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Vagy ezt hogyan kéne elképzelni?

Megveszem 2014-ben a CPU-t 2 milliárd tranzisztorral,és 2017-ben már csak 1.5 milliárd tranzisztor lesz?

Vagy egy RAM modult,amin 8db nand chip van,5 év múlva már csak 4 darab lesz?

2014. okt. 24. 16:32
 6/6 anonim válasza:
A programok lesznek egyre erőforrásigényesebbek, a 10 éves gép kb ugyanannyira lesz gyors 10 év múlva is. Előző példára egy program jól fut 2 GB Ram-mal 2014-ben, de 2017-ben kiadnak egy frissített verziót aminek már 4 GB kell, hogy jól működjön.
2014. okt. 24. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!