Mit csináljak a laptopommal?
Megint egy Dell XPS M1710 röl van szó itt a hiba amit generál: https://www.youtube.com/watch?v=5MeC7uAEd9s&feature=youtu.be
(Fényerőt ad a laptop csak a videóban nem látszik)
Elfelejtetted megírni az előzményt, hogy mi történt vele.
(le ejtett eszköznél láttam már ilyent)
Akkor túlmelegedett, és az okozott hibákat...
Nos ebben az esetben "sütheted"!
Furán fog hangzani de igen, szó szerint meg kell sütni!
190-200 fokos sütőben 6~8 percig.
Nem garantálja hogy megjavul, de nem veszítesz semmit ha megpróbálod.
Kiveszed a VGA -t, bele rakod egy tepsibe (GPU -val lefele), 4db kis alufólia golyóra (ne érjen a tepsihez, ez tartja távol).
Mindent amit tudsz szed le, mert megolvadhatnak a műanyag dolgok.
6~8 percig sütöd utána negyed órát hagyod hűlni.
És ne felejts el pasztát cserélni, a régit óvatosan lekaparni előtte, és a sütés után újat rá rakni.
Útmutató a VGA kis és vissza szereléséről: [link]
Mielőtt elkezded a sütést, azért nézd meg a garancia papírokat, nem-e érvényesek még. (nem valószínű de hátha)
Amúgy a sütés ha nem válna be, akkor egy másik VGA 30 ezer felet van, esetleg használtan, bontva akadhatsz olcsóbban.
De mivel típus hiba én elgondolkodnék, hogy megéri -e rákölteni, mert az új VGA -val se nyersz többet mint újabb pár évet.
Akkor sok sikert! :-)
Nekem eddig párdarabnál bejött.
Lényegében a forrasztásoknál megolvad/lágyul és mivel fém, így picit tágul us, így ahol elengedte, ott ismét megfogja.
Kb. ennyiből áll a varázslata.
itt is van egy leírás róla:
(ha jól látom pont egy hasonló VGA -val) :-D
Itt pedig egy videó demonstráció: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!