Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ventilátor átalakító kábel...

Ventilátor átalakító kábel működtetése?

Figyelt kérdés

Venni akarok ARCTIC COOLING F12 TC (hőmérős) ventilátort!

Sajnos az alaplapomon mindegyik ventilátor elfoglalta a 4 pin csatlakozót!

Ha veszek egy ilyet [link]

Akkor úgyan úgy fogja működtetni, mintha az alaplapi pin csatlakozóra lenne rajta? Amúgy maga a venti 3 pin csatlakozója van.

2014. okt. 16. 11:55
 1/7 Tengor ***** válasza:

Lényegében igen, mert a ventilátor, majd magát szabályozza.

Ha nem szabályzós lenne, akkor a molexen maximumon pörögne, míg az alaplapi csatikon szabályozottan.

2014. okt. 16. 12:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem és itt nem foghatok mellé igaz, mármint 12v csatlakozó jó hozzá vagy melyik? Tudnál linket dobni? Nem akarom leégetni...
2014. okt. 16. 12:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül úgy. De a "gagyibb" (= 3 pinesen max. feszültséget ad állandóan) alaplapoknál igen.

Ha jól értem, az ilyen TC-seknek az a lényege, hogy max. feszültséget kap és maga a ventilátor (a benne lévő "hőmérő" segítségével) tudja állítani a fordulatszámát.

(Szerintem te írtad ki az egyik hasonló kérdést is, ott is leírtam ezt:)

Normálisabb alaplapok 3 pinesen is tudják állítani a fordulatszámot (a feszültség módosításával). Az ilyeneket szerintem nem ajánlatos TC-s ventilátorral használni, mert bezavarhatják egymást.

A másik dolog, hogy 4 pinesre simán rá lehet kötni egy 3 pines csatlakozójú ventilátort:

[link]

2014. okt. 16. 12:07
 4/7 A kérdező kommentje:

# 3 én nem akarom alaplapra rákötni mert az alaplapomon 3 ventilátor már elfoglalta a 4 pin csatlakozót, de azok a ventilátorok az alaplapom pwm-sek!

Nos én meg a tápra kötném rá a artic cooling f12 tc 3 pin-molex átalakító kábel segítségével!

2014. okt. 16. 12:13
 5/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt néztem ki, jó hozzá?

2014. okt. 16. 12:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen.
2014. okt. 16. 12:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ment a zöld!
2014. okt. 16. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!