Szerintetek egy Asrock B85M alaplap jobb mint egy ASUS H81M-C alaplap? Minőségileg? és élettartalmilag meddig bírja tovább?
Itt hasonlíthatod össze a kétféle chipsetet:
(amúgy én azt javaslom, hogy ne vegyél ilyen ősrégi chipsetet, mert később bajba leszel a bővítéssel, ha kinövöd a gépet.)
Az Asrock-on van HDMI, ez akkor számít ha olyan a monitorod. De az Asus-nak is van HDMI-s alaplapja.Az asus-t én jobb minőségnek gondolom, anyám gépébe is egy Asus Z97I lap van.
Amúgy, ha akkora gépházad van, amibe belefér egy micro-atx, esetleg nézz olyan lapot, aminek 2 helyett 4 memória-slot van, és akkor most veszel mondjuk 2 darab legalább 4 gigás ddr3 modult, pár év múlva meg mellé még kettő ugyanolyat.(Párban kell beletenni a modulokat a dual channel miatt, bár sokan azt állítják hogy nem számít.)
Nézd, az régen rossz, hogyha egy program (játék) a PCIe-n kommunikálgat ahelyett, hogy a videókártya SOKKAL gyorsabb memóriájában tárolná a gyakran használt cuccot. Szóval nem kell nagy eltérés legyen.
Sebességek (angol wikipedia-ról):
PCIe 2.0 x16: 8GB/s
PCIe 3.0 x16: 15.754 GB/s
GTX 660 belső GDDR5: 144 GB/sec (szóval 10x gyorsabb még a PCIe 3.0 x16 maximum sebességénél is, forrás [link]
De ha nem hiszel nekem, vegyél egy tizessel többért valamilyen Z97 chipsetes Asus lapot inkább, a jövő hónapban, ha most nincs keret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!