Win 8.1 monitor felismerési hiba?
Üdv!
Van egy tv-erősítő párosom, ami hdmi-vel csatlakozik az asztali PC-mre (erősítőre van kötve a tv) és ezen a pc-n van egy monitor is, dvi-n. Amióta 8.1-es win van fent, nem helyesen ismeri fel a tv-t, Win 8-al még jó volt. A felbontás alapból rendben van (1920x1080), de a filmek lejátszása 720p-re korlátozódik. A kép láthatóan nem natív felbontású, a kezelőfelület is életlen, aránytalanul nagy. Monitoron tökéletes, de amint áthúzom tv-re, nem jó. Target rectangle 1280x800, ezt írja pl a madvr.
Többféle lejátszóval is próbáltam, gyakorlatilag minden beállítást próbáltam, de hiába. Egy laptopról jó volt ugyanez az erősítő, tv kombó, amint feltettem arra is a 8.1 Pro-t, elromlott. Másik tv-vel tökéletes a hdmi kimenet, csak és kizárólag ez a tv és ez az oprendszer hibázik.
A tv Blaupunkt 50/211, a vga 7850.
Kérdésem az, hogy hogy lehetne ezt a hibát kiküszöbölni? Esetleg be lehet "csapni" valahogy az oprendszert? Például felismertetni vele egy másik tv-t, majd letiltani a kijelzők érzékelését? A másik, hogy valami frissítés a tv-re esetleg megoldaná a gondot, de nem nagyon bízok a noname tv-m támogatásában. :(
Minden segítséget megköszönök, 4 napja ezzel szórakozok. :(((
Szia.
Ez olyannak tűnik mintha a TV nem tudná a HDCP szabványt. Lehet hogy nem tudja, vagy csak a VGA HDMI interface szoftvere szar? (esetleg) Azt nem mondtad hogy Bluray 1080p vagy valami mkv 1080p -nél is csinálja?
A win install előtt tökéletes volt. Laptoppal tökéletes volt. Ha egy másik monitorral indul a win, és kikapcsolás nélkül rádugom ezt a tv-t, szintén jó. Aztán első restart után megint nem jó.
Néztem bd-t és mkv-t is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!