Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a laptopon csak 1 db...

Ha a laptopon csak 1 db jack-fejhallgató kimenet van, az esetleg működik vonalbemenetként is?

Figyelt kérdés

Tehát a szokványos 3 db jack-aljzat helyett ebben csak 1 db van, és egy fejhallgató-jel van mellette, de azon gondolkodok, hogy elképzelhető egy olyan megoldás (a smart TV-k analógiájára), hogy ez az 1 csatlakozási lehetőség használható mindhárom funkcióra, és felismeri a csatlakoztatott eszközt?

Vagy esetleg állítás kérdése lenne?

(egy Acer Aspire E1-522 laptop)

2014. okt. 9. 19:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Laptopon 3 db Jack kimenet??? Nekem több is van,de mikrofon mindegyiken van. ACER3,ACER E1571,MsiU100wind,FSA valamilyen...

Mindnél egy füles,egy miki.

2014. okt. 9. 20:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Itt van rögtön lent ez a másik kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__5..

2014. okt. 9. 20:24
 3/5 A kérdező kommentje:

köszi de sajnos tényleg így van. most fotózzam le? se mikrofon se vonalbemenet se hangszórókimenet. én is úgy gondoltam h teljesen egyértelmű a 3 db jack aljzat, ezért nem is kerestem rajta, csak megvásárlás után jöttem rá, hogy hiányoznak.

az a másik kérdés hasonló, de nem pont ez az eset.

2014. okt. 10. 06:52
 4/5 A kérdező kommentje:
az a vicc, hogy amiket találok a neten képeket róla, azokon van persze, de itt az orrom előtt "élőben" és 100% hogy nincs.
2014. okt. 10. 06:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Olyan képet láttál a neten, amin ennek a laptopnak 3 jack portja van? Mutasd már meg, kérlek...

Általában egy kimenet (sztereó, fülhallgató) és egy bemenet (monó, mikrofon) van.

De mostanában rátértek a _4-érintkezős_ jackre (combo jack). A legtöbb újabb telefonnál is ilyen van...

Két megoldás van erre: (esetleg 3)

- veszel egy jack elosztót (4-érintkezőst oszt két 3-érintkezősre)

- veszel egy USB-s hangkártyát (ebből vannak komolyabbak drágán, amik akár több csatornát is kezelnek szerintem)

(- veszel olyan headsetet, aminek 4-érintkezős a csatlakozója)

Én ezt csináltam:

- vettem egy olcsóbb, gagyi (hama) 4-érintkezős csatlakozóval szeret headsetet, DE NEM MŰKÖDÖTT A MIKROFONJA (mindig a beépítettet használta)

- nem találtam elosztót, ezért USB-s hangkártyát vettem (működik)

2014. okt. 10. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!