Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Most buktam a videókártyát?

Most buktam a videókártyát?

Figyelt kérdés
Nemrég küldtem vissza vga-m mert elromlott, A nyák mindkét oldalán erős savkiválást találtak, pedig semmi savas környezetbe nem került a kártya, ilyenkor mi a g*ci van? most 63 ezer ft bukó?

2014. okt. 6. 17:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Esetleg fényképet tudnál mutatni, küldeni privátban? (vagy ahogy tudod)

Mert erős a gyanúm - és remélem, más is így gondolja -, hogy az a savkivállás elektrolit lehet a kondikból, ami akár alul is kifolyhatott, ez ritka, de megesik.

Ha 65.000 Ft megér neked, kis elektrotechnikai utánajárás, tanulás után megpróbálhatod kinézni, hogy melyik kondenzátorok mehettek tönkre, milyen kapacitással, teherbírással, tűréshatárral rendelkeztek (jó esetben rá kell legyen írva), körültekintéssel pár ezerért veszel forrasztót, pár száz forintért forrasztóónt, majd a hibás kondikat leforrasztod, és az új helyettesítőket (szintén pár száz Ft normális esetben), beforrasztod a helyükre, KÖRÜLTEKINTŐEN.

Ellenkező esetben IGEN, BUKTAD, mert ez volt az érdeke a tervezőknek.

Aki késztetést érez rá, cáfoljon meg, de én bizony ismerek itt, Abszurdisztániában (Magyarországon) olyan mérnököt, aki azzal tudja megkeresni a mindennapi betevő falatot, hogy olyan kondenzátorparamétereket számolgat és tervez meg, hogy azokkal a kondi X meghatározott hónapig bírja.

Szóval még egyszer mondom, vagy elkezdesz forrasztgatni, és lecseréled a hibás kondikat pár ezer Ft-ból, vagy >>>BUKTAD<<<.

Félreértés ne essék, ezzel én csak azt akarom nyomatékosítani, hogy BUKTAD, nem pedig azt, hogy mindenáron neked ezt otthonilag laikusként meg kéne tudnod csinálni.

VAGY : Szerencséd van, és én teljesen tévedek. ;)

2014. okt. 6. 17:35
 2/14 A kérdező kommentje:
Remélem tévedsz, sajnos kép nincs kép, és nem kondi miatt lett a nyák savas, hanem csak úgy valamitől, magam se mtudom :S de ideg szétcsap, hogy 20 napos kártya ilyen hamar beszart
2014. okt. 6. 17:37
 3/14 anonim ***** válasza:

"és nem kondi miatt lett a nyák savas"

Ebben biztos vagy??! :O

Ha szakmailag 100%-ig biztos vagy benne - bár érdekelne, ezt honnét tudod, tényleg kár, hogy nem tudsz róla képet feltölteni -, akkor elhiszem, de nagyon-nagyon-nagyon furcsállom, mert el nem tudok képzelni - pláne nem civil iparban - olyan áramköri elemet az elektrolit kondenzátoron kívül, ami savnak látszódó folyadékot/vegyületet tartalmazna.

Esetleg talán a higanyos relék, de arra is azt mondom, hogy a laikus nem keverné össze azt savkiválással.

Legalább típusszámot mondanál, hogy mi ez a videókártya? Mert amúgy eléggé drágának is tűnik ez a 63.000 Ft.

2014. okt. 7. 01:15
 4/14 anonim ***** válasza:
Mert amúgy tényleg jó lenne utánajárni, hogy mi a hiba. Mert ha beigazolódik, hogy "olyan" a hiba, akkor tiszta lelkiismerettel, de lélekben előre készülve, hideg vérrel, nyugodt léptekkel be kell oda vinni, ahova vitted, ott leteszed a titkárnő, diszpécser, vagy istentudja ki elé (lényeg, hogy nő legyen, idegesítően jól ápolt, kellemes hangú, és vezetékes telefon legyen az asztalán, meg pár papír), előveszed a magaddal vitt 37,5%-os töménységű sósavat (ez a LEGERŐSEBB sav, vigyázni kell vele, mert idővel az üveget is felmarja), lassan rácsurgatod a videókártyára, lassan, higgadtan, majd miután végeztél, szépen lezárod az üveget, elteszed, visszafordulsz a nő felé, és higgadt, nyugodt hangnemben megkérdezed, hogy van-e különvélemény. Valamint biztosítod afelől, hogy van nálad még egy videokártya, amin szükség esetén, ha kell, kénsavat alkalmazol (ez lehet kamu, és ha a nő elég szőke, (márpedig általában az), nem fogja tudni, hogy a kénsav gyengébb sav).
2014. okt. 7. 01:23
 5/14 A kérdező kommentje:
Egy Asus r9 280-ról lenne szó, 3 év garival vettem 63-ért
2014. okt. 7. 09:11
 6/14 anonim ***** válasza:

URAM ISTEN!!!!!

Mekkora egy böhöm nagy monstrum ez!! Most nézem csak a képeket: [link]

Meg hány tucat kimenet van egy ilyenen!! Uram ISTEN!!

De látom, kell ennek a hűtés veszettül. Volt rendesen hűtése a tiédnek?! Nem volt túlhajtva, amiben szétolvadozhatott volna?

2014. okt. 7. 10:54
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem volt húzva, max 54 fokon ment ez a bitang állat kártya :D
2014. okt. 7. 11:09
 8/14 anonim ***** válasza:

Na mindegy. Ha azt mondod, hogy nem a kondenzátorok voltak - de még azt sem írtad meg egyenlőre, hogy ezt Te honnét tudod, hogy rossz kondi nem lehet -, akkor gőzöm sincs, fénykép nélkül biztos nem.

De kérlek szépen, ha írod, hogy "Nemrég küldtem vissza vga-m mert elromlott", és remélem értelemszerűen oda küldted vissza, ahol vetted, és ott mondták, hogy "erős savkiválást találtak", ami már nem azért, de kvra nem szakszerű diagnózis, akkor már bocsáss meg, de : mi a búbánatos francos életbe nem mész oda, és vered az asztalt, hogy legyenek szívesek kifejteni ezt az "erős savkivállást".

Ha hagyod magad, persze, hogy a hátad mögött kiröhögve simán lehúznak rólad félszázezreket szemétért.

Nem szabad hagynod magad! Oda kell menni, szétcsapni.

Különben azt a pénzt adod oda a kapzsi burzsuj bandának, amit ennyi erővel az egyik árvaháznak is adhattál volna, ha már annyira felesleges az a 6X.000 Ft.

2014. okt. 7. 14:03
 9/14 A kérdező kommentje:
Tervezem, hogy személyesen is látogatást teszek az üzletben, kondikat, pedig átnéztem személyesen is, nem azért szívtam egész nyáron, hogy a semmire menjen el a pénzem
2014. okt. 7. 15:08
 10/14 anonim ***** válasza:

"nem azért szívtam egész nyáron, hogy a semmire menjen el a pénzem"

Na igen, ezt meg tudom érteni, már velem is eljátszották ezt - igaz, én nem számítógépes cuccra hajtottam.

Amúgy azt megtudhatom, hogy egyáltalán áram alatt vannak bizonyos részei, ha csatlakoztatva van, és be van kapcsolva a gép (pl. forognak-e a ventillátorok, melegszik-e a chip), vagy teljesen zárlatos lett?

Csak mert általában ha egy alkatrész tönkremegy, akkor az a gyakori - legalábbis a nem űrtechnológiával összeállított, józan ésszel felfogható áramköröknél -, hogy az egész cucc zárlatos lesz, de legalábbis olyan, minha nem lenne ott.

De...... hááát... így ezt bonyolult lesz megtudni. Esetleg ha van alap szinten integrált videó"kártyád" (van az alaplapon alapból monitornak csatlakozóhely), csatlakoztasd ismét a kártyát, és nézd meg a BIOS-ban............ ááááá, inkább ne, mert ha az tényleg sav.....

Erre most csak azért gondoltam, mert nem lehet, hogy azok a nagyon elmés szervizes, 8 általánost végzett szakik ragasztót néztek savkivállásnak.

DE MÉGIS HOGY A FRANCBA KERÜL EGY PC-BE BÁRHOVA SAV?! HONNÉT????

Ez már engem is érdekelne.....

------------------------

Amúgy meg megkérdezhetem - ha nem túl indiszkrét a kíváncsiságom -, hogy azért nincs módodban fényképet készíteni a kártyáról, mert nem akarod, hogy "illetékes" szaki felismerje, vagy azért, mert nincs digitális fényképezőgéped, amiről fel tudnád tölteni a képet?

2014. okt. 7. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!