Mi az oka hogy egy 17-es laptopon nagyon rosszul gépelek, a pokolba kívánom az egészet?
Tehát: 14-es laptopomat cseréltem egy 17-es erőműre (core i7, 16 GB RAM, SSD, hibrid VGA, full HD panel stb)
Akármilyen tesztet olvasok a gépről, mind áradozik róla. És tényleg hardveresen jó is.
A billentyűzet: szigetes, full desktop size, külön numerikus résszel. A 17-es gépen van hely.
Az eredmény: GYŰLÖLÖM!
Azon gondolkodom, eladom az egészet a francba. Egy rohadt büdös szót se tudok leírni hibátlanul, folyton melléütök, össze vissza kapkodok. Keresem a betűket noha qwerty ez is.
A másik gépen 10 ujjal hibátlanul gépelek.
És épp a másik gép az amelyiknek szűkre szabott laptop bill-je van, tehát az a kényelmetlenebb. Elvileg. A helyzet pedig a nagy gép full ergonomikus tasztatúrája egy katasztrófa. Szégyenszemre külső bill-t csatoltam hozzá. Nonszensz.
De mi lehet a gond?

> De mi lehet a gond?
Ez:
> össze vissza kapkodok

A szigetes kialakítás kicsit más, mint amit eddig megszoktál, relatíve kevesebb helyen is használják, mint a hagyományos gombokat.
Meg kell szokni. Ha nem megy, akkor szerezz be egy külső bill-t!

Menni ideje van mag a gép?
Mi volt az az előző 14 colos, és mi az úja gép típusa.
Mert ha pl ha egy üzleti modell volt a régi ,akkor egyszerűen el voltál kényeztetve egy jó billentyűzettel.
A mostani notebook billentyűzetek általában sokkal rosszabbak mint régebbiek.
Vagy veszel egy külön billentyűzetet, a géphez ami kényelmes, vagy hozzászoksz az újhoz.
Mitől lesz egy bill kényelmes? Több mindentől de főleg attól h nincs összenyomorítva hanem tágas, van hely a gomboknak. Szép lazán tarthatom a kezem nem kell bűvészkedni h két gomb olyan közel van egymáshoz stb.
És épp ezért nem értem mi lehet a gond a mostanival.
a géphez ami kényelmes

nonszensz. akkor már egy asztali gép inkább.
negyed annyiból kijönne azonos konfig.
nem azért fizettem egy csomó pénzt hogy karácsonyfa legyen az asztalon.
ezer vezeték szirszar-kinek kell ez? nekem nem.
Nekem a laptopra hangszóró, 24"-es monitor, billentyűzet, egér van kötve

Nem használok teljesítményigényes alkalmazásokat, viszont szeretem kényelmesen használni a gépet és olykor a hónom alá csapni és vinni, ahova kell. Mi nonszensz van ezen?
A laptop hangszórójáról nem is beszélve...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!