Mért nem ad ki jelet egyik egyik videó kimenet sem? (többi lent)
Összeraktam egyik barátomnak egy elég komoly gépet elég komoly összegért, szépen összeszereltem. Bekapcsolom a gépet, minden tökéletesen működik, de a monitorra nem érkezik jel se a videokártyáról, se az alaplapi integráltról (még variálgattam a dvi/d-sub kimeneteket is). A monitor működik, mert laptopra kötve kipróbáltuk, de a gépre kötve csak annyit érzékel, hogy rá van-e dugva valamire, vagy nincs.
(A videokarinak nincs külön tápegységre szüksége, pci-e2.0 csatlakozós, ami pci-e x16-os foglalatba van dugva. De most ez mindegy is, mert az alaplai integrált videokártyáról sem érkezik jel)
Azt nem tudhatod, hogy minden tökéletesen működik - mert ekkor lenne kép is.
Integrált videvezérlő kikapcsol, ha külön videokártyát szerelsz be. Próbáld kivenni a videokártyát és úgy rádugni a monitort az integráltra.
CMOS törlés (alaplapi jumper-rel) volt?
Konnentorból kihúzni és bekapcsológombot sokáig nyomni (30mp) majd normálisan bekapcsolni? (sztatikus töltés is néha bezavarhat)
Alaplap támogatott processzor listáján rajta van a beszerelt processzor? (néha BIOS frissítés szükséges újabb processzorokhoz, ahhoz meg olyan processzort kell beletenni, amivel ad képet)
Másik memóriával is próbálnám, vagy ha több is van a gépben akkor egyesével, hátha valamelyikkel van gond. (memóriáknál láttam már olyat is, hogy alap feszültségen nem adott képet a gép, de másik memóriát beletéve picit csökkentve/emelve a memória feszültséget már adott képet az eredeti memóriákkal is)
nem feltétlenül kapcsol ki az integrált ha beszerelsz egy másikat, sokszor manuálisan kell átállítani a biosban. Érdekesnek tűnik minden amit felsoroltál, de ezek egyikét sem érezném elengedhetetlennek egy vadonatúj gép összerakása után közvetlenül - holnap lehet mégis kipróbálgatom őket a barátomnál. Processzor nyilván olyan foglalatú (FM2) mint az alaplap, így nyilván passzol, ram csak egy van egyenlőre.
Köszönöm válaszodat!
Igaz, nem minden integrált videovezérlő kapcsol ki, de ez az általánosabb eset és kivéve a beletett videokártyát lehet hogy a hibaforrás is megszűnik, egy próbát mindenképpen megér.
Ha a foglalat megfelelő is, az alaplapok nem feltétlenül tudnak minden belevaló processzort fogadni - a chipset és a fogyasztás/hőleadás (TDP) is korlátozhat.
Valamint az alaplap gyártása után megjelent újabb processzorok BIOS frissítést igényelhetnek a működéshez, ehhez viszont olyan processzort kell az alaplapba tenni amivel a BIOS frissítés elvégezhető, vagyis BIOS frissítés nélkül is működnek. Ehhez ajánlottam az alaplap támogatottsági listáját, mivel azon szerepel, hogy az általad beszerelt processzort melyik BIOS verziótól támogatja, ha az a verzió a gyártás után került forgalomba akkor valószínűleg nincs "telepítve".
Bocs ha nem volt egyértelmű, de nem doktoráltam belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!