VGA és Cpu túlmelegedés esetén lehet teljesítménybeli romlást tapasztalni?
Cpu túlmelegedés: lefagy az egész gép
Vga
GPU: lefagy az egész, vagy leveszi a frekvenciát minimumra
VRAM: "szemetel"
#1: nem egészen. Modern processzorok (kezdve a Pentium 4-gyel, AMD-k Athlon 64-től kezve ilyenek) képesek az úgynevezett throttlingra, azaz túlmelegedés esetén először visszaveszik az órajelüket (csökkentve a hőtermelést), és csak akkor fagynak/kapcsolnak le, ha ez sem használ. Ez egyébként mobiltelefonok esetén is így van.
Kérdező: alighanem nem ártana a gépednek egy takarítás és újrapasztázás, 2008 nem ma volt. VGA-kat is lehet újrapasztázni, de itt óvatosabbnak kell lenni, mert le lehet sarkazni a GPU-kat.
# 2
Na ezt jó tudni! :) Akkor a cpu is ugyan úgy viselkedik melegben mint a gpu-k. Mondjuk gyanús lehetett volna mert nekem legutóljára egy intel pentium 3 (1ghz) fagyott csontig egy 5 perc windows közben mindig. Pedig nem is sokat húztam rajta csak 100-150 mhz-et! :D és megadta magát… hiába állítottam alapra. Na mind1 régi szép idők.
#5: hát nem:) Erre játszott rá a híres-hírhedt tomshardware-es videó, ahol menet közben leszedték a CPU bordát, aztán megmutatták, mi lesz. Évekig lehetett utána olvasni, hogy az "AMD elég", talán még ma is tartja magát ez...
Ha valakit esetleg érdekelne, itt az ominózus videó: http://www.youtube.com/watch?v=NxNUK3U73SI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!