Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Napelemes töltőt vennék?

Napelemes töltőt vennék?

Figyelt kérdés
Nokia Lumia 925-höz szeretnék napelemes töltőt venni, milyet vegyek ami töltené is rendesen, és van-e egyáltalán értelme a dolognak?
2014. okt. 4. 10:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Régen én használtam napelemes töltőt az akkor még divatban lévő Nokia 3310-hez. Az a napelem kb. 10×10 cm méretű volt, 3 V és 240 mA volt ráírva. De erős napsütésben és üres kapcsokkal, tehát terhelés nélkül 4,8 V feszültséget is mutatott a multiméter. Sajnos csak a telefon kikapcsolt állapotában tudta tölteni. Vagyis ez a napelem nem volt képes akkora áramerősséget biztosítani mint a telefon gyári töltője. Természetesen létezik nagyobb teljesítményű napelem is, nekem ilyen volt.

Nem ismert a telefon automata töltő áramköre, így nem tudni hogyan védi a kényes lítiumion akkut a gyáritól eltérő töltők paramétereitől (feszültség és töltőáram). Ezért saját összeállítású napelemes töltőt csak egy olcsó telefonhoz és például csak hosszú túrához alkalmaznák.

Azt nem tudom hogy mikro-USB csatlakozóval ellátott, tehát mobilokhoz való napelemes töltő kapható-e. Mert ha igen, akkor a dolog a leírtaknál egyszerűbben megoldható.

2014. okt. 4. 11:03
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2014. okt. 4. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!