Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A CPU hűtő venti megáll,...

A CPU hűtő venti megáll, újraindul. Lehetséges, hogy azért áll meg mert a hűtőborda önmagában elegendő hűtést biztosít a processzornak?

Figyelt kérdés

Egy Cooler Master Hyper T4 van egy fx 8320 processzoron. A proci overclockolva nincs, a felvázolt eset egy üresjárat közben történt, amíg nem voltam itthon itthagytam torrentezni a gépet. Hazaértem, a CPU fan teljesen állt, a processzor 30-35 fokos volt. Elképzelhető az, hogy azért állította le az alaplap a ventit, mert nem volt rá szükség?

Korábban már az indításnál minimum RPM-t is le kellett vennem 100-ra merta venti szinte el sem indul egy-egy indításnál és csipogott szerencsétlen, hogy CPU fan error, bootolás után szépen felpörgeti magát 800-1000 köré, játék közben 1600-n megy.

Most épp 900-n pörög, 16 fokos CPU tokozással és 34 fokos proci hőmérséklettel. A hűtő egyébként 12 centis ventivel és ugyanakkora, 8 rézcsöves alubordával van.

2014. szept. 29. 14:31
 1/1 anonim ***** válasza:
igen elképzelhető, hogy mivel nem volt terhelve, nem kellett a ventinek pörögnie
2014. szept. 29. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!