Lehet ilyet csinálni külső merevlemezzel?
Lehet fix címkét adni egy külső merevlemeznek?
Például, hogy mindig F:\ legyen. Azért lenne fontos, mert külsőre mennek a torrentek, és "nagyon jó" lenne mindig minden torrentnek megváltoztatni a helyét, hogy seed-elni tudjam.
Előre is köszönöm!
Na várjunk csak!
Külső HDD-t USB-vel szokták csatlakoztatni a géphez.
Amit te szeretnél, az egy, házilag készített seed szerver lesz.
Több megoldás is létezik:
1. (a legolcsóbb). Veszel egy USB HDD-t és rákötöd a routerre. Ez csak akkor működik, ha a routereden van USB csatlakozó. Ha igen, akkor késöbb visszatérhetünk erre.
2. Veszel egy 'házi seed szervert'. Nem túl olcsó, min. 24. ezer körüli árban van.
3. Veszel egy rasperry pi-t és ahozz csatlakoztatod a külső HDD-t.
Részletek késöbb.
#1 Túlbonyolítod!
Kérdező: Igen, lehet.
És emiatt kell engem lepontozni?
Már segíteni sem lehet a kérdezőnek?
Az áramszámlára is oda kell figyelni. A gépet sem tanácsos örökre bekapcsolva hagyni. Gondolni kell a hűtésre is, meg arra is, hogy cserélni kell az alkatrészeket benne.
Ezeket is, figyelembe kell venni.
Hiszed, vagy nem, én is, hasonló problémával küszködök: a lehetőleg legolcsóbb megoldást tartom a szemem elött. Aktív kereső vagyok, nincs túl sok pénzem és azt is, be kell osztanom.
Nem hitted volna mi?
Túlbonyolítom a dolgot - több megoldást is felvázoltam. A kérdezőre vagyok kíváncsi, hogy mi van neki otthon, mit is szeretne, mennyit szánna rá, stb.
Én a laptopomat hagyom bekapcsolva, de kezd túlmelegedni. Emiatt érdekel engem egy másik megoldás. Most a Banana Pi-t néztem ki + külső HDD-t. Mit ne mondjak, összeadtam mindent (vezeték nélküli klaviatúra, wifi adapter, USB elosztó, stb) és kb. 70 ezer ft. jött ki. Drágának tűnik ez nekem, emiatt a miniITX-es variációt is számítani fogom.
Igen, van egy kis extra igényem is: a TV-men is tudjam használni, hogy még kevesebbszer legyen bekapcsolva a laptopom.
Kérdező: mit szeretnél pontosan?
Van külön TV-d? Szeretnél rajta is filmet nézni?
Vagy csak, egyszerű Seed szerver kéne?
Játékokat is arra töltenél? Játszanál is vele?
Egyszerűen csak annyit szeretnék, mintha a merevlemez a gépemben lenne. Azaz, hogy folyamatosan ugyanazt a címkét kapja a külső merevlemez ezáltal nem változna folyton a film/könyv/zene/stb elérési útvonala és nem kellene újra beállítani az utorrentet, hogy hol is található a fájl.
Nem szeretném TV-n is nézni, és seed szervert se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!