Vettem egy msi H81M-P33-as alaplapot i3 4150-el és 4 gb rummal. A probléma először az volt hogy bekapcsoltam az összes ventilátor forgott de nem adott képet a gép egyáltalán. Próbáltam kinyitotni az optikai meghajtót de nem történt semmi. Pedig működött, világított az is. Miközben pakolgattam át alapeleket a hdd-nek a sata csatlakozó melletti csatlakozóval le volt szakadva a sárga drót így az hozzáért az alaplapon egy kissebb alkatrészhez ( meg tudom mutatni ha kell) és szikrázott majd leállt a gép. Mikor megint újra indítottam a gép bekapcsolt fogott minden venti de kb 2 másodperc után le is állt utána megint bekapcsolt és megint le állt saját magától és ezt addig csinálja míg le nem kapcsolom a tápot.
Próbáld kivenni az elemet az alaplapból,majd kb 5-10 perc után vissza! Ha Így sem jó akkor nagyobb baj lehet. De ahhoz én már kevés vagyok!
2014. szept. 27. 14:14
2/10 Tengor válasza:
Jól értem, hogy az alaplapot "bebikáztad" a 12V-os és néhány A-es ággal?
Abból szerintem működőképes alaplap már nem lesz.
2014. szept. 27. 14:16
3/10 anonim válasza:
"4 gb rummal.
pakolgattam át alapeleket
és szikrázott majd leállt a gép."
szerintem vidd el a gépet szerelőhöz...
2014. szept. 27. 14:18
4/10 anonim válasza:
4gb rum? Az finom lehet.
Valószínűleg zárlatot okoztál. Ugyanis a sárga kábel vagy a +5 volt vagy a +12 volt, ami hozzáért az alaplapon a negatív pólushoz vagy a földeléshez. Először próbáld ki másik táppal, ha nem megy, akkor tönkrement valószínűleg az az alaplap.
2014. szept. 27. 14:18
5/10 A kérdező kommentje:
A tápot le ellenőriztem manuálisan és ment, forgott. Másik tápom nincs. Az alkatrészt amit bebikaztam véletl az meg pontosan a 6Gb-es sata csatlakozó felett lévő hosszúkas fém valami. Ahoz ért hozzá a sárga kábel ami a hdd-nek a csatlakozojának kellet volna be mennie.
2014. szept. 27. 14:36
6/10 anonim válasza:
"A tápot le ellenőriztem manuálisan és ment, forgott"
eddig is te tekerted egy kurblival a ventijét amíg használtad a gépet? :DD
2014. szept. 27. 15:02
7/10 A kérdező kommentje:
:DD Nem csak összekötöttem a zöld és a fekete drótot és áram alá raktam és ment.
2014. szept. 27. 15:09
8/10 Tengor válasza:
Mielőtt felgyújtanád a szüleid házát jobba lenne tényleg szakira bízni a gépet!
2014. szept. 27. 15:10
9/10 anonim válasza:
ha te 4gb rummal leöntötted a gépet akkor nemcsoga hogy szikrázott xD
2014. szept. 27. 17:25
10/10 anonim válasza:
jajj mama !
Rumot en is kerek! :D
Minden van itt, rum, hulye vagy,(es meg forog is!! :D)
Na m1, en a helyedben felkeresnek egy nem maszek szervizet!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!