Az i5-s porcesszorok mennyiben maradnak el az i7-esektől?
Általánossában annyi,hogy az i7 HT támogatott,tehát 4 helyett 8 szálon dolgozik.
És a 6 magos i7 nem egy nagy újdonság.
Már 4 éve is voltak 6 magos i7-ek már LGA1366-ba is.
Manapság a csúcs asztalit az X99-es 8 magos Haswell-E jelenti.
Kedves 2#:
Abszolút igaz,hogy szürke hétköznapi használatban az életben nem mondja meg a felhasználó teljesítmény alapján,hogy i7 vagy i5,mivel tényleg szinte semmi nincs köztük.
Viszont olyan dolgoknál ami/ahol igényli a CPU-t (és egyebeket pl: SSD) ott már valamennyire észlelhető ,de ott sem olyan,hogy feltűnő,maximum ,ha van az i7-es gép mellett egy i5-ös és ugyanazt a feladatot végzi ,akkor látható,hogy PL: egy tömörítést az i7 28 mp alatt elvégzett ott az i5-nek kell +2,5-3 (4-5 mp).
Tehát csak lényegesen nagy processzor erőforrást igénylő munkánál érezhető (bár nem érezni így sem úgy sem).
Tegyünk fel egy átlagos tablóképet ,amit egy mezei informatika tanár készít el legyen a felbontás 8267x5905 .
Én is próbálkoztam tablókészítéssel (ps gyakorlás gyanánt), ekkora felbontásban a sok réteg (lay) relay stb... már időt vett igénybe mentésnél.
Percek alatt mentette el az FX6300. Az a CPU cserét kért fél éve,viszont az új 8350 sem sokkal gyorsabb.
I5 vs I7 esetében sem lesz 40 percből i5 helyett i7-tel 2 perc.
Viszont olyasmi ,hogy bruteforce az lényegében hülyeség.
Lehet,hogy ez a fajta jelszófeltörés igényelné.
Viszont ez elavult "style",legtöbb éppelmével készített honlap védekezik ellene,illetve pár (száz) évig próbálkozhat jóeséllyel egy bruteforce.
Így csak elméletben lehet "jobb egy i7" bár nekem mindegy lenne,hogy 20 évig vagy 17 évig próbálkozna szegényprogi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!