Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen (olcsóbb kategóriás)...

Milyen (olcsóbb kategóriás) nyomtatót ajánlanátok, amelyiknek a patronja garantáltan tölthető?

Figyelt kérdés

Az a nagy gondom, hogy baromi sokat kell nyomtatnom, és ezeket a kis cuki 8-10 ml-es patronokat naponta 2-3x is cserélhetném. (átlag napi 300-400 oldal)

Nem szeretnék iparit, mert annyi pénzt nem fektetek bele, de eddig volt nekem egy ősrégi, ám tölthető patronos HP-m, ami tökéletes volt, csak sajnos megadta magát ennyi év után.

Aki otthon van ezen a területen, tudna hasonló jellegű, olcsóbb nyomtatót mondani, amelynek a hagyományos felépítésű patronja van és simán rá tudok töltögetni?

(pl. nekem ez előtt a HP45-ös patron volt egy felbecsülhetetlen kincs, de sajnos eltűnt már)

2014. szept. 26. 08:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak szöveget nyomtatsz vagy vegyeset ?
2014. szept. 26. 08:27
 2/6 Baccardi01 válasza:

Nekem Canon van. MX450-es.

Kb. 17.000 Ft.-

Tud mindent.

Nézz utána. Szerintem érdemes.

2014. szept. 26. 08:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha tényleg sokat kell nyomtatnod, de csak feketét, akkor egy olcsóbb laser nyomtatóval jobban jársz. Drágább a toner, mint a patron, de sokkal többet tud nyomtatni.

A patron töltése az mindig macera. Előbb-utóbb mindent össze fogsz kenni tintával.

Régi szabály, minél drágább a nyomtató, annál olcsóbb a nyomtatási költség.

2014. szept. 26. 08:59
 4/6 P.O.C. ***** válasza:

Így van, nagy mennyiségű nyomtatásnál, ha nem kell színes nyomtatás, akkor a lézer nyomtató a legolcsóbb.

Nekem egy XEROX Phaser 3117 -em, 9000 Ft -ért vettem használtan (akkor még 4000 oldal volt benne). Nem kell neki chip -es toner, így egy töltést megúszok 2500 Ft -ból, amivel lefedéségtől függően 1200-1500 oldalt kinyomtatok. Kb 3-4 lefutás után kell felújítani a toner belsőt (OPC henger, stb). De az is csak plusz 1500 Ft.

Színesbe most az Epson tintatartályos megoldásit tartják a leggazdaságosabbnak:

[link]

2014. szept. 26. 10:55
 5/6 A kérdező kommentje:

oké köszi mindenkinek, aki a lasert javasolta, annak mondanám, hogy ilyen mennyiségénél arról is lebeszéltek engem eddig. Most csak példaképpen: az elvileg chipes és nem tölthető 920-ast mégis sikerült megtölteni már sokadjára, de bizony fullra (azaz olyan 50 ml-t kb), és így sokszáz oldal megy vele. Értem én h macerás, csak hát kb ingyen van így. Na most ha veszek egy lasert, az se fog napi 300-400-500 oldalt bírni, legalábbis magammal erre jutottam eddig, ezért keresnék valami töltőtartályos vagy olyan "sima" típust, amit macerás ugyan, de lehetséges tölteni.

Aki kérdezte: igen, csak fekete és csak szöveg lenne (előfordulhat persze, h van benne némi ábra, rajz, akármi, de 99%-ban szöveg).

Megnézem a típust amit írtatok, köszi azt is.

És igen, azt is értem, hogy macerás a töltés meg összekenek mindent és stb, na de mégse mindegy hogy 6 ezer Ft-ból nyomtatok 60-70 oldalt vagy 200 Ft-ból nyomtatok 500 oldalt. Mert nagyjából ezek az arányok, ahogy látom, és ennek érdekében bevállalom a macerát.

2014. szept. 27. 07:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Lehet hogy tudok egy ipari nyomtatót olcsón
2014. szept. 27. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!