Munkához, Photoshophoz konfig összeállítás?
Több mint fél éve belekezdtem a fotózásba, mostani gépemet cserélni szeretném, eléggé öregecske alig bírja a ha több RAW formátumú kép megvan nyitva..
Így szeretnék egy erős, időtálló konfigot összerakni amennyiben a keret engedi.
Amikor az időm engedné, olykor-olykor játszanék a jövőben kijövő GTA V-el. De ez a másodlagos cél.
A keret 170,000.- lenne, + emellé egy monitort is szeretnék 30,000-40,000 ft között.
A videokártya meg szerintem egy r9 270x lenne, de ez a ti álltálatok összeállított konfig dönti el.
A VIDEOKÁRTYA NINCS BENNE A AZ ÁRBAN!
Köszönöm
Köszönöm a válaszod.
Így jol néz ki?:
Asrock B85M PRO4 alaplap 24 hó gar.
1 db 16,435 Ft
Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K2/8G memória 99 hó gar.
1 db 23,689 Ft
Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD meghajtó 36 hó gar.
1 db 16,819 Ft
Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EZRX merevlemez 24 hó gar.
2 db 13,909 Ft (2*1, esetleg 1db 2TB jobb lenne?)
Intel Core i5-4670 processzor 36 hó gar.
1 db 57,291 Ft
Sharkoon Vaya Value 4044951011704 számítógép ház 24 hó gar.
1 db 12,508 Ft
Chieftec CTG-550-80P 550W tápegység 36 hó gar.
1 db 15,566 Ft
Tudom hogy erős az inteleknek a hűtése, de a képszerkesztés és metán ha bele fognék a videó szerkesztésbe, akkor az eléggé terhelné a cpu-t.
Egy hűtőt tudnál ajánlani a processzorra, ha megfelelőt választottam?
Köszönöm szépen a segítséget, ment a zöld mindkettőtöknek. A keret ugymond mindegy...nyilván akkor egy kicsivel többet fizetek hogy jobbat kapjak.
Ugye a videokártya később kerülne megvásárlására, ez nem probléma? Ettől fuggetlenul teljes mértékben tudnám használni a programokat? Esetleg filmet nézni addig?
a videokártyára csak a gtaV miatt van szükség. a ps és társai proci és memóriafüggők. (de inkább memória). nekem még nem sikerült annyit adni neki amennyit ne lenne képes felhasználni (bár ez pozitív bizonyos értelemben, hiszen így javul a teljesítmény) viszont anyagilag egy csőd! :)
asztaliba 10GB ramot is használ néha (nagyobb plakátok esetén)
Ha komolyan foglalkozol a fotózással, akkor ne vegyél olcsó monitort képszerkesztéshez - főleg, ha Photoshopban hozzá akarsz nyúlni a képekhez, mert az olcsó monitorok színhelyessége nagyon változó lehet. És ha komoly monitort veszel, akkor is érdemes bizonyos időnként kalibrálni a színeit.
Gyakori, hogy nagyon szép a képe egy olcsó monitornak is, csak éppen egészen mást látsz rajta, mint ami majd a nyomdából kikerül, ahol jó minőségű, kalibrált eszközökkel dolgoznak.
Olvass utána, hogy milyen monitorokat ajánlanak grafikai munkához, képszerkesztéshez. Általában az EIZO-kat szokták javasolni, de más márkáknál is vannak olyan típusok, amiket már érdemes megvenni, néha már elérhető áron is, de ezek többnyire nem az olcsó modellek szoktak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!