Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Honnan veszi az Ethernet...

Honnan veszi az Ethernet kártyám az előre konfigurált iPv4 címet?

Figyelt kérdés
Via Rhine II Fast Ethernet Adapter, a gép bekapcsolás után nincs vezetékes hálózati kapcsolat. Ha megnézem az Ethernet állapotát, egy előre konfigurált teljesen fals iPv4 címet és maszkot látok. Kártyát letiltom/engedélyezem, és helyreáll a rend a DHCP-n automatikusan kiosztott címmel. Honnan veszi a kártya ezt az előre konfigolt hülyeséget, és hol lehet törölni?

#konfigurált #iP4v
2014. szept. 25. 22:44
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocs, helyesen: automatikusan konfigurált iPv4 cím. A 192.168.0.10 tartományban oszt a router, a kártya meg 169.254.134.149 iP-t mutat, de honnan veszi? És minden indításkor.
2014. szept. 25. 22:57
 2/4 P.O.C. ***** válasza:

Valami gond van a vezetékes kapcsolattal a router és a gép között. Lehet a kábel a router vagy a gép hibája is.

Ha nem talál a gép DHCP kiszolgálót, de érzékel valamilyen kapcsolatot, ilyenkor az IP címet APIPA protokollon szedi. Ez kb. amolyan hasra ütés szerű.

FIX IP címek használatával valószínűleg meg lehet kerülni a problémát.

2014. szept. 26. 04:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam, viszont a kártya tiltás/engedélyezés után azonnal kap egy kiosztott IP-t, és létrejön a hálózati kapcsolat, így a fizikai hibát kizárnám. Agyaltam, hogy mi történt az utóbbi időben, és nem tudok másra gondolni, minthogy a Win8 angol verzióhoz letöltöttem a magyar nyelvi csomagot, és telepítettem.
2014. szept. 26. 07:19
 4/4 anonim válasza:

Én is belecsöppentem ebbe a szokatlan és furcsa helyzetbe, de én csak akkor, amikor átálltam Windows 10-re. Volt internet kapcsolat is meg minden. A probléma ott kezdődött, hogy a Windows 10 alatt már nem működött a Virtual PC, amin az XP futott. Na, mondom olyan NINCS :D Úgyhogy hosszas keresgélés után, 2 programot is kipróbálva kiderült, hogy a VMware Workstation Pro lesz a NYERŐ! Mindegy... most nem ez a lényeg. Hanem az hogy újraindítás után Hová tűnt az Internet??? Na, vizsgáljuk csak meg! Minden megy a régi kerékvágásban: 192.168.0.2! Mégis: ha a parancssorban leellenőriztem az ip konfigurációmat (ipconfig /all), az bizony egészen mást mutatott! Valami 169.254.ször.nyű -séget. (APIPA, DHCP, B osztályú IP cím). Hát, amikor letiltottam az integrált hálókártya adapteremet, majd ismét engedélyeztem azt, akkor természetesen nekem is visszajött az internet. De RÁJÖTTEM a megoldásra is. A VMware Workstation Pro, kettő darab új Virtuális hálókártya adaptert is telepített magának az eredeti mellé. Hát mondom Ő tudja..., de hol a probléma? Átnéztem az összes adapter beállítást és a következőket tapasztaltam: Az eredeti integrált hálókártya adapter Fix IP címmel rendelkezett, az újoncok viszont, (a kis DHCP-sek) várták hogy kiszolgálják őket! :) MAGYARUL: A számítógép úgy döntött, hogy mindenkinek, még a Fix IP címmel rendelkező adaptereknek is kioszt egy-egy IP-címet. Én pedig úgy döntöttem, hogy minden hálókártya adapter, ami csak létezik innentől kezdve Fix IP címmel fog rendelkezni. :) És hát nekem azóta is van internetem, akkkkkkárhányszor is indítom újra a gépet... Próbáld ki! Hátha neked is bejön a dolog. IPconfig-ból vagy a részletekből lelesed a már kiosztott IP-címet, és azt írod be Fix IP címnek. (Hely: Vezérlőpult / Hálózati és megosztási központ / adapterbeállítások módosítása / adaptereken jobb gomb / ÁLLAPOT (itt vannak a részletek is) / aztán tulajdonságok / végül a "TCP/IP" protokoll 4-es verzióján: Tulajdonságok.)

Minden jót :)

2015. okt. 10. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!